Délután 6 után nem enni? 3 rossz szokás, ami rettentően káros

Délután 6 után nem enni? 3 rossz szokás, ami rettentően káros

Címlap / Életmód / Egészség / Délután 6 után nem enni? 3 rossz szokás, ami rettentően káros / 2. oldal

Ebben az esetben a vesék nem képesek megbirkózni a folyadékbevitellel, a betegség tünete lehet a levertség, zavartság, de szélsőséges esetben akár halálhoz is vezethet. Nőknél a vízfogyasztás fontossága a szoptatás időszaka alatt kiemelt, ám ekkor is érdemes a test jelzéseire figyelni. Tévhit, hogy egy meghatározott vízmennyiség kell a tej termelődéséhez, annyit kell inni, amennyi jólesik, a túlzásba vitt folyadékbevitel ekkor is épp ellentétes hatást vált ki.

Fogmosás minden étkezés után

Bizonyára mindenki tisztában van vele, hogy a megfelelő szájhigiénia elengedhetetlen feltétele a gyakori, rendszeres fogmosás. Ám a mennyiség helyett sokkal fontosabb a minőség, ami ebben az esetben a helyes kivitelezést jelenti, illetve az időpont is kulcsfontosságú. Ha napi 5-ször étkezünk, nem érdemes minden egyes evés után a mosdóba rohanni fogat mosni.

Bizonyos ételek és italok a bennük található savak révén ugyanis felpuhíthatják a fogzománcot, így közvetlen elfogyasztásuk után kimondottan érzékenyek a fogak, ha ekkor kezdjük el súrolni őket, többet ártunk, mint használunk.

Egy öblögetés vagy fogselyem használat célravezetőbb lehet, a fogmosással pedig érdemes evés után legalább félórát várni, és azt is fontos tudni, hogy egyes szájvizek közömbösítik a fogkrém hatását, tehát ezt sem kell túlzásba vinni.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást