3 hétig nem ettem egyáltalán húst: ez történt a testemmel

3 hétig nem ettem egyáltalán húst: ez történt a testemmel

Címlap / Életmód / Táplálkozás / 3 hétig nem ettem egyáltalán húst: ez történt a testemmel

Kellett egy felvezető szakasz

Az, hogy valakinek mennyire könnyű elhagyni a húsevést, nyilván a korábbi étkezési szokásaitól is függ. Én vidéki gyerekként húst ettem hússal, ezért – bár tudatosabban étkező barátaim ezt megmosolyogták – volt egy felkészítő szakaszom, ahol csak naponta egyszer ettem húst. Nekem ez már a húsfogyasztás visszafogása volt.

Azt gondolom, ha enélkül a rávezetés nélkül, egyik napról a másikra hagytam volna fel a húsevéssel, sokkal rosszabbul viseltem volna a dolgot, így viszont szinte magától alakult úgy, hogy egyszer csak azt vettem észre, már 3-4 napja nem ettem húst.

Lássuk akkor, hogy meddig bírom nélküle – gondoltam.

Gyengébb lesz-e, aki nem eszik húst?

Még egyszer hangsúlyozva, hogy ezek a személyes tapasztalataim, és hogy nem szeretnék semmit sugallni velük, én sokkal energikusabbnak, jobb kedvűnek éreztem magamat a diétám alatt. Többször jógáztam otthon, és egyszer még futni is elmentem, mert úgy éreztem, túlteng bennem az életerő.

Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy azzal, hogy a húst kiiktattam, kicsit jobban elkezdtem odafigyelni arra, mit eszek: több olajos magot, tejterméket fogyasztottam, így igyekezve pótolni a kieső fehérjét, plusz természetesen rengeteg olyan zöldség is került a tányéromra, amire korábban rá sem néztem. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy a húsmentes hetek alatt én sokkal jobb formában éreztem magamat, mint korábban.

Vegán falafel étel
istockphoto

Szép új világ

A húsmentes étrend meglepetésemre cseppet sem volt unalmas: izgalmasnak találtam, hogy a megszokott ételek helyett most új ízekkel, fűszerekkel, konyhákkal kacérkodok, a csicseriborsó és a humusz pedig új szerelmeim lettek.

Mivel sokkal több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztottam, az emésztésem is könnyebb lett, ráadásul sok olyan étel volt – például a mennyei reggeli turmixok – amiket előre is elkészíthettem, vagy könnyen magammal vihettem őket.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást