Isteni diétás, húsmentes vacsora: Kecskesajtos brokkoli saláta

Isteni diétás, húsmentes vacsora: Kecskesajtos brokkoli saláta

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Isteni diétás, húsmentes vacsora: Kecskesajtos brokkoli saláta

Vannak napok, mikor az ember nem kívánja a húst, vagy úgy általában a főtt ételt. Mikor valami könnyebb ételre vágyunk. A saláta ilyenkor tökéletes választás. Na nem kell megijedni, bőven jól lehet lakni salátával is, csak picit kiadósabb verzióban kell gondolkodni, mint mikor a főétel mellé készítjük.

Ebben a salátában az a nagyon szuper, hogy még azok is szívesen szokták fogyasztani, akik alapvetően nincsenek közeli barátságban a brokkolival. Egy titok van, nem szabad hangsúlyozni, hogy ez voltaképpen egy brokkoli saláta. 🙂 Fel sem fog tűnni nekik!

A másik fő összetevő, amitől esetenként tartani szoktak azok, akik először találkoznak ezzel a salival, az a viszonylag tetemes mennyiségű lilahagyma, ami van benne.

Azonban egy apró trükkel azok számára is fogyaszthatóvá tudjátok tenni, akiknek esetleg a gyomra nem bírja a hagymát, vagy akik éppen randira készülnek.  Ez a technika nem más, mint a felszeletelt hagyma leforrázása. Vagy mikróba teszed egy percre, vagy nyakon öntöd forrásban lévő vízzel, a végeredmény ugyanaz. A hagyma íze megmarad, de az erejéből sokat veszít. 1 perc a mikróban szeletelés után, vagy egy liternyi forrásban lévő vízzel való átöblítés, és kész is! Több nem kell neki, és a vízben sem kell állni hagyni, mert akkor elveszíti az ízét is, és azt nem szeretnénk.

De lássuk magát a salátát!

Hozzávalók (3 főre)

  • 500 g brokkoli
  • 200 g termelői kecskesajt (esetleg juhtúró, feta)
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • ½ kígyóuborka
  • 2 nagyobb paradicsom
  • 20-30 szem olajbogyó
  • 3 kanál lenmagolaj
  • 2 kanál zöld pesto
  • bors

Elkészítés

  1. Párold meg a brokkolit rózsáira szedve pici sóval.
  2. Vágd fel a hagymát vékony szeletekre és a fent leírtak alapján, ha szükséges forrázd le!
  3. Vágd kisebb kockákra az uborkát és a paradicsomot.
  4. A kecskesajtot, juhtúrót formázd kicsi golyókká, ha fetát használsz, azt is kockázd fel.
  5. Az olajat keverd össze a pestóval, ízlés szerint sóval, friss borssal.
  6. Ha a brokkoli kihűlt, óvatosan forgasd össze a zöldségekkel.
  7. Öntsd rá a pestos szószt és jól forgasd át, ügyelve arra, hogy a brokkoli ne törjön össze.
  8. Dobd a tetejére az olívabogyókat.
  9. Végül tedd hűtőbe egy órára, hogy az ízek össze tudjanak érni!

Megjegyzés

Diétában használhatunk light mozarella golyókat a kecskesajt helyett, viszont ez esetben több só kell az öntethez.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!