Falafel

A falafel az egyik legjobb zöldségfasírt, ami megsüthetsz a konyhádban. Az előkészítése kicsit hosszadalmas, ám maga a falafel pár perc munkával megvan – érdemes tehát figyelmet áldozni rá.
Hozzávalók: 250 g csicseriborsó, 2 gerezd fokhagyma, 1 fél vöröshagyma, friss petrezselyemzöld, szódabikarbóna, só, bors, ízlés szerint további fűszerek: római kömény, paprika, majoránna, chili, olaj a sütéshez
Elkészítése: Legalább egy napot áztasd a csicseriborsót, majd miután leszűrted, aprítógépben alaposan daráld meg a fűszerekkel, a vörös- és a fokhagymával. Lefedve tedd hűtőbe 12 órára, majd ha letelt a pihentetés ideje, szórj hozzá egy csapott kiskanál szódabikarbónát. Formázz golyókat a falafelből és bő olajban süsd készre. Előfordulhat, hogy ha túl darabosra aprítottad a csicserit, akkor nem áll össze a massza. Ebben az esetben egy kevés liszt hozzáadásával összefoghatod a fasírtokat.
Tipp: Néha szilikonos kenyérformába nyomkodom a falafelt, így sütőben is elkészülhet, mégpedig olajmentes változatban. Miután ropogósra pirult, könnyedén szeletelhetővé válik.
Hozzávalók: 250 g csicseriborsó, 2 gerezd fokhagyma, 1 fél vöröshagyma, friss petrezselyemzöld, szódabikarbóna, só, bors, ízlés szerint további fűszerek: római kömény, paprika, majoránna, chili, olaj a sütéshez
Elkészítése: Legalább egy napot áztasd a csicseriborsót, majd miután leszűrted, aprítógépben alaposan daráld meg a fűszerekkel, a vörös- és a fokhagymával. Lefedve tedd hűtőbe 12 órára, majd ha letelt a pihentetés ideje, szórj hozzá egy csapott kiskanál szódabikarbónát. Formázz golyókat a falafelből és bő olajban süsd készre. Előfordulhat, hogy ha túl darabosra aprítottad a csicserit, akkor nem áll össze a massza. Ebben az esetben egy kevés liszt hozzáadásával összefoghatod a fasírtokat.
Tipp: Néha szilikonos kenyérformába nyomkodom a falafelt, így sütőben is elkészülhet, mégpedig olajmentes változatban. Miután ropogósra pirult, könnyedén szeletelhetővé válik.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!