Az egyik legfontosabb a partnerükben a főzni tudás – egy kutatás szerint

Az egyik legfontosabb a partnerükben a főzni  tudás – egy kutatás szerint

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Az egyik legfontosabb a partnerükben a főzni tudás – egy kutatás szerint

Az, hogy valakinek milyen az ideális partner, elég szubjektív. Egyértelmű azonban, hogy vannak olyan tulajdonságok, amelyek az emberek nagy részének imponálnak. A legfontosabb ilyenek között például elég nagy eséllyel ott van a kedvesség, a hűség, a jó humor vagy a megbízhatóság. Mint kiderült, a jó főzőkészség is, legalább is az amerikaiak esetében.

A Perdue által készített kutatásból ugyanis kiderül, hogy a megkérdezett amerikaiak 63 százalékának fontos, hogy a párja jól tudjon főzni. Ezek szerint nemcsak a férfiak, de nagyjából minden ember szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út. Ez pláne akkor igaz, ha tudjuk, hogy milyen, egyébként nagyon fontosnak tartott értékeket is leköröz a megfelelő konyhai szaktudás.

Az eddig fontosnak gondolt tulajdonságokat is lekörözte

A kétezer megkérdezett válaszai között a jó főzőkészség még az olyan, egyébként fontosnak tartott tulajdonságokat is kigolyózta, mint a megbízhatóság vagy a jó humorérzék. A válaszadók egyébként előre meghatározott tulajdonságok közül választhattak, a főzőtudás pedig megelőzte a tisztelettudást, vagy az intelligenciát is. 

Ezek ismeretében nem meglepő, hogy a válaszadók 72 százaléka azt mondta, jobban érdekelné egy olyan partner, akiről tudja, hogy jól főz. 61 százalék pedig azt nyilatkozta, hogy lelombozná őket, ha kiderülne a friss partnerükről, hogy nem tud főzni.

A válaszadók kétharmada mondta, hogy szeret főzni maga is. Úgy tűnik, ezzel meg is próbálja behúzni a potenciális párokat. A megkérdezettek 53 százaléka volt randiappon, és közülük négyből három említette a főzést a profilján annak a reményében, hogy így több ember érdeklődését kelti fel.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást