Emiatt leszel egészségesebb az orgazmustól 40 éves korod felett

Emiatt leszel egészségesebb az orgazmustól 40 éves korod felett

Címlap / Szerelem / Szex / Emiatt leszel egészségesebb az orgazmustól 40 éves korod felett

A szex ugyanis segít abban, hogy partnerünkkel szoros érzelmi kapcsolatban maradjunk, de a felszabaduló kémiai anyagok, melyek jó érzéssel töltenek el minket (oxytocin, dopamin és szerotonin) hatása jót tesz mentális egészségünknek és boldogság-érzetünknek is.

Egy felmérés szerint a negyven feletti amerikai nők 42 százaléka számolt be nem-kielégítő szexuális életről és az ok szinte minden esetben az elfoglaltság, a stressz és a kimerültség volt.

Az orvosok szerint nem szabad hagyni, hogy a korral lecsökkenjen a szexuális együttlétek száma, mert a testiség csodákra képes a szervezetünkkel. Így leszel egészségesebb az orgazmustól, negyven év felett.

Jót tesz a szívnek

Az endorfin nemcsak abban segít, hogy jobb legyen a közérzetünk, hiszen azáltal, hogy semlegesíti a stressz-hormonokat, a szívbetegségek kialakulását is megelőzi. Egy izraeli kutatás szerint azok a nők, akiknek hetente két orgazmusuk volt, 30 százalékkal kisebb eséllyel lettek szívbetegek. Egy angol felmérés pedig azt állapította meg, hogy a heti három szex felére csökkenti az agyvérzés és az infarktus kockázatát.

Hatásosabb, mint a sport

A szex remek kardiovaszkuláris edzés, hiszen 30 percnyi lepedő akrobatika több kalóriát éget el, mintha ugyanennyi időt töltenénk a futógépen, vagy 40 percet jógáznánk. A mozgás a csontokat is erősíti, mely a menopauzába lépő nők számára különösen fontos.

A heti rendszerességgel szexelő idősebb hölgyek ösztrogén szintje ugyanis kétszer olyan magas, mint az absztinens nőké és ez kulcsfontosságú a csontritkulás megelőzése érdekében. 

Oldalak: 1 2

»

2 hozzászólás

 • kakukk marci
  2020.11.21., 12:48

  Hova hova jehova

  Válasz
 • Huth Geri anyukája
  2021.03.12., 01:38

  30 perc szex? Egy másik cikketekben meg leírtátok, hogy 10 perc az átlag szex!

  Válasz

Írj egy hozzászólást