Ez az oka annak, hogy egyre több nő nem elégedett a szexuális életével

Ez az oka annak, hogy egyre több nő nem elégedett a szexuális életével

Címlap / Szerelem / Szex / Ez az oka annak, hogy egyre több nő nem elégedett a szexuális életével

Ennek egyik oka valószínűleg abban is rejlik, hogy egyre kevesebbet szeretkeznek az emberek, amit egy átfogó szociális kutatás is alátámasztott 2018-ban. E szerint a fiatal felnőttek életében már nem tölt be olyan fontos szerepet az együttlét, noha korábban épp ebben a korban volt magas az arány: a megkérdezettek 23%-a például az azt megelőző évben egy alkalommal sem élt szexuális életet. Érdekesség, hogy amikor a boldogságszintet mérték náluk, az is jóval alacsonyabb volt a megszokottnál.

Szakértők szerint már ez is hozzátehet ahhoz, hogy rengeteg nő érzi magát elégedetlennek a szexuális életével. De a tény, hogy az utóbbi években a stresszhez, depresszióhoz és szorongáshoz kötődő mentális problémák száma is megugrott, szintén közreműködhet az elégedetlenség érzésében.

Az emberek nem tudnak ráhangolódni az együttlétekre, nem tudják elengedni gondolatban a problémákat, állandóan idegeskednek és aggódnak valamiért.

Így nem csoda, ha a szex már csak egy sokadrangú tényezővé válik az életükben. Van, aki úgy érzi, egyáltalán nem gond, hogy a partnerével csak ritkán élnek szexuális életet, de sokszor ez észrevétlenül okozhat feszültségeket két ember kapcsolatában.

A Today felméréséből az is kiderült, hogy a nők többsége nem mer beszélni a párjával a hálószobában kialakuló problémákról. Sokan nehezen nyílnak meg arról, ha változásra vágynak, ha nem tudnak eljutni a csúcsra (ami automatikusan előidézi sajnos a színlelést). Egy idő után már azt érzik, hogy késő megemlíteni ezeket, mert csak rontanának a helyzeten. A partnerük önbizalmát lerombolnák, felesleges stresszt teremtenének, ezért inkább csöndben maradnak. Ezáltal viszont egy negatív ciklus alakul ki, amiből még nehezebb lesz kilépni – és emiatt sokaknak sosem sikerül. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást