Télen nem könnyű friss zöldségekhez és gyümölcsökhöz jutni (legalábbis olyanokhoz, amik nem feltétlenül a világ másik végéből érkeztek). De a zöldségeket illetően mégis nagyobb a választék – mutatjuk, hogyan töltheted fel könnyen a készleteidet a hideg hónapokban, mégpedig friss, hazai zöldségek segítségével!
2/5 Cékla
A céklát sok mindenkivel megutáltatták a menzán, mások csak szimplán nem kedvelik az ízét. Ha nem tartozol ezek közé az emberek közé, akkor élvezheted a cékla összes jótékony egészségügyi hatását.
Ilyen többek között kiemelkedően magas, változatos ásványi anyag, nyomelem és vitamintartalma. Antioxidánsokban is bővelkedik, így véd a betegségekkel szemben és rákmegelőző hatása ugyancsak ismert. Javítja az állóképességet, segíti a véráramlást, a sebgyógyulást, de afrodiziákumként is számon tartják.
A bolti savanyúság helyett sokkal jobban jársz, ha te magad készíted el házilag a céklát, de érdemes bevetned püré, illetve sült formában, továbbá a préselt céklalevet is ajánlatos megízlelned (pl. gyümölcsökkel párosítva).
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!