Télen nem könnyű friss zöldségekhez és gyümölcsökhöz jutni (legalábbis olyanokhoz, amik nem feltétlenül a világ másik végéből érkeztek). De a zöldségeket illetően mégis nagyobb a választék – mutatjuk, hogyan töltheted fel könnyen a készleteidet a hideg hónapokban, mégpedig friss, hazai zöldségek segítségével!
1/5 Káposzták
Szerencsére nem csupán megterem hazánkban a káposzta, hanem jó néhány alfaját fogyaszthatjuk télen is – egészséges formában.
A lila és a hagyományos fejes káposzta tökéletes választás ebben az időszakban, akárcsak a kelkáposzta, illetve a már feldolgozott savanyú káposzta.
Mivel változatos formában elkészítheted őket, gond nélkül beillesztheted a mindennapjaidba fogyasztásukat.
Akár főzeléket, levest, akár salátát, vagy éppen köretet készítesz, a káposztafélékre feltétlenül érdemes gondolnod. Vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben rendkívül gazdagok, és jól tárolhatóak a tél folyamán is.
Ha maximálisan kihasználnád előnyös tulajdonságaikat, minél több nyers, vagy rövid főzési időt igénylő recepteket próbálj ki.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!