Van egy gyümölcs, ami hozzájárul a sikeres újévi fogyásodhoz

Van egy gyümölcs, ami hozzájárul a sikeres újévi fogyásodhoz

Címlap / Életmód / Egészség / Van egy gyümölcs, ami hozzájárul a sikeres újévi fogyásodhoz

Ehhez képest világszinten minden egészségügyi ajánlásban szerepel a rendszeres zöldség-és gyümölcsfogyasztás, egész pontosan napi öt adagot javasolnak a szakértők. Sajnos az emberek többsége a modern társadalmakban ennek a töredékét sem veszi magához. Meg is van az eredménye… 

Minden egyes gyümölcsről ódákat lehetne zengeni, hiszen mindegyikben másfajta nyomelemek, vitaminok és ásványi anyagok kerülnek többségbe, nem beszélve az antioxidánsokról. Cukortartalmuk ellenére is segítik a fogyást, hiszen a gyümölcscukor (gyümölcsfogyasztás esetében) nem önmagában kerül be a szervezetbe.

A gyümölcsben rengeteg a rost, sok benne a víz, a tápanyag, miközben zsírtartalma gyakorlatilag nulla. Márpedig nem árt tudni, hogy 1 gramm zsír 9,3 kcal, míg 1 gramm szénhidrát csak 4,1 kcal. Úgyhogy, kedves diétázók, gyümölcsfogyasztásra fel!

NewAfrica/depositphotos.com

Így célozhatod meg a fogyást tudatosan a gyümölcsfogyasztásoddal

A Liverpooli Egyetem kutatói felfedezték, hogy akad egy gyümölcs, ami nagyon sokat segít a diétázók számára: ez a különleges finomság nem más, mint az aszalt szilva. 

Tanulmányaink azt mutatják, hogy az aszalt gyümölcsök jóllakottságot idézhetnek elő, és nagyszerűen beépíthetők az étrendbe a testsúlykontroll során” – mondta Jason C. G. Halford professzor.

Megállapításait arra alapozta, hogy az aszalt szilva fogyasztása segített a fogyókúrázók számára abban, hogy jobban szabályozni tudják az étvágyukat, ennek köszönhetően pedig kevesebb kalóriát fogyasszanak. Így pedig többet is fogytak, mint az aszalt szilvát mellőző társaik. Ez annak tükrében különösen érdekes, hogy az aszalt gyümölcsöket a legtöbb diétában egyáltalán nem kedvelik, hiszen valóban igaz, hogy sokkal koncentráltabb formában kerülnek a tányérra, mint a friss változatok. 

A kutatók azonban két fázisban vizsgálták az aszalt szilva fogyasztásának hatásait. Nem kisebb eredményt fedeztek fel, minthogy azok, akik aszalt szilvát ettek, a következő étkezés során a legkevesebb kalóriát fogyasztották el. Nem csak ellenőrzötten, tehát a kutatók által vizsgált módszerek esetében szerepeltek jobban a diétázók, hanem saját bevallásuk szerint is. Elmondták, hogy a nap folyamán kevésbé érezték magukat éhesnek, evés után jóllakottabbak voltak. Azt is tudták, hogy a következő étkezés során nem fognak majd annyit enni, amennyit egyébként szoktak. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást