Kapros, fűszeres túróval töltött csirkemell filé

Írta: ,

Túrót nem csak süteményekhez használhatsz a konyhában. Itt van például ez a remek kapros túróval töltött csirkemell filé. Egy jó kis túrós töltelék, csirkemell filé, pici olaj a tepsibe, és már mehet is a sütőbe az összerakott finomság. A zöldséges kuszkuszt pedig percek alatt összeállíthatod. 

Hozzávalók:

  • 1 nagy csirkemell filé
  • 25 dkg túró
  • bors
  • morzsolt kapor
  • fokhagyma granulátum
  • olaj

+

  • 25 dkg kuszkusz
  • 2 paradicsom
  • kígyóuborka (5-6 cm-nyi)

Elkészítés:

A túrót egy tányérban villával összetörjük, összekeverjük a fűszerekkel.

A két fél csirkemell filét vágódeszkán kiterítjük, majd folpack alatt óvatosan kiveregetjük.

A két szétterített húsra szépen rákenjük a kapros-túrós krémet. A húsokat óvatosan feltekerjük, majd hústűvel megtűzzük, hogy ne nyíljanak szét sütés közben.

Egy jénai edényt olajjal vékonyan kikenünk, majd a kapros-túrós töltött húsokat szépen belerakjuk.

A jénait a sütőbe tesszük,majd a sütőt bekapcsoljuk, és 180 fokon kb.40 perc alatt megsütjük a töltött húst.

A kuszkuszt egy lefedhető edénybe szórjuk, kétszeres mennyiségű meleg húslevessel felöntjük. Letakarva 10 percig állni hagyjuk. A paradicsomot és a kígyóuborkát megmossuk, majd apróra vágjuk. A zöldségeket a megpuhult kuszkuszhoz keverjük.

A kapros-túrós töltött csirkemell filét a zöldséges kuszkusszal tálaljuk.