Ez az 5 emberi tulajdonság a boldogság kulcsa – Rád hány jellemző?

Ez az 5 emberi tulajdonság a boldogság kulcsa – Rád hány jellemző?

Címlap / Életmód / Egészség / Ez az 5 emberi tulajdonság a boldogság kulcsa – Rád hány jellemző?

A boldogság természetét lehetetlenség konkrétan megragadni. A filozófia és a vallások gyakran az életminőség felől közelítik meg a boldogság megélését, míg a művészetek néha a múló, de annál értékesebb pillanatokban látják ezt a lélekemelő, eufórikus érzését. A tartós érzelmi jóllétre törekedve ezek a jellembeli erősségek segíthetnek neked.

Emberségesség

A nagylelkűség, a gondoskodás és a másokkal való törődés boldogsággal tölthet el. Adni öröm, épp ezért, ha a figyelmedből, a részvétedből és a segítségedből adsz, az benned is energiákat szabadít fel. Ha felcsillan valaki arca egy kedvességedtől, ha feldobod egy barátod napját egy szívességgel, te is vidámabb leszel. 

Boldogságot néha nem a saját dolgaink miatt, hanem a másokért tett fáradozásaink miatt is érezhetünk. Az adakozás, a menhelyek és gyógyítással foglalkozó szervezetek és alapítványok támogatása is humánus cselekedet, ami boldogabbá tehet téged. 

Humor

„A nevetés felüdít, könnyebbséget hoz, és enyhíti a fájdalmat.” Ezt Charlie Chaplin mondta. Ugye milyen igaz? A humor a frusztrációval és a csalódásokkal való megbirkózás eszköze is lehet. Az önirónia is jól jön néha a mindennapi ügyek és kihívások feldolgozásánál.  A dolgok súlyát olykor csökkenteni lehet egy kis humorral. Vicces emberek tártsaságában jó lenni, mert képesek a feszültségeket humorral levezetni. Legyél te az az ember, akinek jó a társaságában lenni! 

A játékosság, a pajkosság, mások megnevettetése is boldoggá tehet. Ha mosolyt csalsz a szerelmed, a családtagjaid, a barátaid, a kollégáid arcára, te is derűsebbé válsz. 

Őszinteség

Becsületesen, felelősséggel és körültekintéssel intézni a dolgaidat néha nagyon nehéz, de hosszabb távon megéri. Ha őszinte vagy saját magadhoz és képes vagy belátni a hibáidat, nem menekülsz a kreált magyarázatok és önbecsapások mögé, akkor tisztábban láthatod a lehetőségeidet, tulajdonságaidat. 

A barátaid, a szüleid és gyerekeid felé tanúsított őszinteség is kulcsfontosságú lehet az emberi kapcsolataidban. A párkapcsolati viták esetében sem jó hazugságok mögé bújni, álboldogságot, megalkuvást eredményezhet az elhallgatás. 

Az őszinteség néha fáj, de a megbízhatóság és az egyenesség nagy erény. 

Kitartás

Ragaszkodni az elveidhez és megingathatatlannak lenni bizony igen nagy kihívás. A kemény munka, az elhatározás meghozza gyümölcsét. A boldogság néha nem jön azonnal, ki kell várni, meg kell küzdeni érte! Sok lemondással is járhat a célod elérése. 

A küzdelem és a várakozás viszont hálából édesebbé teszi a beteljesülést. Gondolj valami olyanra, amiért nagyon megdolgoztál, amit nagyon kivártál. Lehet ez egy munkahelyi pozíció, egy nyaralás, egy tanfolyam vagy akár egy lakás, amire régóta vágytál. Ugye micsoda boldogság a sok munka és akarás után megkapni a vágyott dolgot! 

Lelkiség, spiritualitás 

A világ csodáira és szépségeire való rácsodálkozás öröméből töltekezhetsz lelkileg. A kis kincsek és apróbb kedvességek miatti hála is betöltheti örömmel a szíved. 

A spiritualitás a nem kézzel fogható jelek és üzenetek iránti fogékonyságot is jelenti. Kell, hogy legyen ebben a kiismerhetetlen, sokszor megmagyarázhatatlan dolgokkal teli élteben egy kapaszkodó. Kell valami támpont, zúg, túlvilági erőkben való hit ahhoz, hogy mindennek valami magasabb szinten is értelme legyen. Ha te is így érzed, biztosan érzékeny vagy az univerzum energiáira.

Boldogsággal tölthet el, ha megérzed, hogy az élet nagyszabású rendszerében hol a helyed, mi a feladatod. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást