Hallottál már a bao zsemléről, vagy ahogy idehaza gyakrabban emlegetik, gőzbuciról? Ez a zsemle tulajdonképpen a tipikus ázsiai hamburgerek alapja, és fényes, tejszerű felületével igazi stresszoldó labdának tűnik – tulajdonképpen bárki hangulatát javítja, akinek a tányérjára kerül, különösen, ha egy hagyományos ázsiai hamburger készül belőle. A fantasztikus ízélményért szerencsére nem kell Ázsiáig utaznod, otthon is könnyen elkészítheted.
VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
A bao zsemléből készült népszerű ázsiai hamburgerben egészen különleges ízek érnek össze: egy egyedi fűszeres szósz, teriyaki csirke és friss saláta kombinációja teszi igazán csábítóvá – nem beszélve arról az érzésből, amikor beleharapsz a kívül ropogós, belül pihe-puha zsemlébe. Ebben a receptben biztosan nem fogsz csalódni, így akár már elsőre is nyugodtan bevállalhatod egy nagyobb mennyiség elkészítését.
Hozzávalók 8 db teriyaki csirkés bao hamburgerhez:
A bao zsemléhez:
- 400 g liszt
- 220 ml langyos tej
- 20 g élesztő
- 20 g cukor
- ¼ teáskanál só
A húshoz: