A mostani húsvéti hosszú hétvége után, és más ünnepeket követően is sokunkkal megesik, hogy azon kapjuk magunkat, egyes ételekből túl sokat vettünk vagy készítettünk. A legtöbbünknek napokon át ugyanazokat a fogásokat enni aligha van kedvünk, de ettől még – ha egyébként teljesen jó állapotúak – nincs okunk arra, hogy a szemetesben kössenek ki. Tipikusan igaz ez a kenyérre is.
Bár a kenyér ára az utóbbi években hihetetlenül megemelkedett, amit magunk sütünk, azt pedig különösen rossz érzés kidobni, ha arról van szó, milyen élelmiszert dobunk gyakran a szemetesbe, mégis sokunknak elsők közt jut eszébe. Ha viszont ezentől te sem szeretnéd, hogy az egyébként még finom maradék kenyér kárba vesszen, akkor jó néhány módja van annak, hogy ne önmagában hasznosítsd, fogyaszd.
1/5 Készíts belőle fasírtot
A fasírt az egyik legegyszerűbben és legváltozatosabban elkészíthető ételünk, sokan mégsem gondolunk rá, hogy rendszeresen fogyasszuk. A mai világban gyakorlatilag bármilyen diétás verzióban elkészíthetjük: lehet gluténmentes, készülhet darált csirke- vagy pulykahúsból, vegetáriánus vagy vegán verzióban is, például egy mennyei zöldségfasírt formájában. Bármelyiket is választod, a kenyér (legyen az hagyományos, gluténmentes vagy éppen kovászos rozskenyér) könnyen felhasználható hozzá.
Ráadásként, ha most húsvét után nálad is maradt majonézes krumplisaláta, franciasaláta vagy éppen friss saláta, esetleg más köretek, nagy valószínűséggel azokat is remekül párosíthatod a fasírttal. Süthetsz belőle kisebb-nagyobb golyókat, vagy készülhet egyben sütve is, amibe akár még a maradék húsvéti tojásokból is kerülhet. Vagyis tényleg mondhatni minden adott ahhoz, hogy a saját ízlésedhez vagy diétádhoz igazítsd, és a következő 1-2 napra meg is lehet az ebéded vagy a vacsorád.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!