Lélekmelengető balkonok: így varázsolj tavaszt az erkélyedre akkor is, ha egészen aprócska

Lélekmelengető balkonok: így varázsolj tavaszt az erkélyedre akkor is, ha egészen aprócska

Címlap / Otthon / Dekor / Lélekmelengető balkonok: így varázsolj tavaszt az erkélyedre akkor is, ha egészen aprócska

Minden eddiginél nagyobb szükségünk van arra, hogy fel tudjunk töltődni az otthonunkban – ebben rengeteget segítenek a balkonok, erkélyek akkor is, ha egészen aprócskák. Sok családnak most ez a pár négyzetméter jelenti a friss levegőt, a környezettel való kapcsolódást, ezért érdemes megadni a módját, hogy tökéletesen testre és alkalomra szabjuk.

Második nappali

A balkonok akár második nappaliként is üzemelni tudnak abban az esetben, ha egy kicsit otthonosabbá varázsolod őket. Mi kell ehhez? Sokkal kevesebb, mint elsőre gondolnád! Elegendő, ha a klasszikus balkon garnitúra helyett olyan ülőalkalmatosságot teszel ki, amire kényelmesen le lehet heveredni.

Erre a célra megfelelnek a párnákkal borított raklapok, az egyébként kertben használt ülőgarnitúrák, de még egy babzsák fotel is ideális választás lehet.

A hangulat fokozására és a kényelemérzet növelésére érdemes szőnyegeket, párnákat, takarókat kitenned a teraszra és persze az inkább beltérben használt dekorációs tárgyak is segítik, hogy úgy érezzétek, nektek is van egy második nappalitok a balkonon.

 

 

 

Rengeteg virág

Ha már az átlagosnál jóval nehezebb közel érezni magunkat a természethez, akkor legalább a balkonunkon legyen ott a tavasz! Persze, nem is olyan könnyű most virágokat vásárolni, de szerencsére léteznek kertészetek, amik vállalnak házhozszállítást.

Ha nincs lehetőséged arra, hogy ily módon töltsd fel a készleteidet, akkor a jó idő beköszöntével akár a szobanövényeket is kiteheted a teraszra, vagy szétültetheted őket – így jut bentre és kintre is.

További alternatív lehetőség lehet a virágmintás textil: vásárolhatsz, vagy varrhatsz is párnahuzatokat, takarókat, esetleg függőágyakat, kisebb szőnyegeket, lábtörlőket.

 

 

 

Vidám színek

A színek erős hatást gyakorolnak a hangulatunkra, ezért aztán nem mindegy, hogy a mostani helyzetben mivel vesszük körbe magunkat. De nem csak a jobb kedved érdekében célszerű feltűnő, élénk színeket válogatnod a balkonodra: a tavaszt is hűen visszaadják a vidám árnyalatok.

Persze, nem kell megválnod az eddig is jól bevált bútorodtól csak azért, mert valami újdonságra vágysz: bármikor átfesthetitek, felfrissíthetitek a balkonra szánt székeket és asztalokat.

Ezzel nem csak pénzt spóroltok és újrahasznosítotok, még tartalmas elfoglaltságot is találhattok magatoknak, ami bizony nem utolsó szempont az unalmas és egyhangú hétköznapokat illetően.

 

 

Természet ihlette

Szerencsések vagytok, ha nem túl sivár a kilátás a balkonotokról, tehát meglehetősen sok fa, zöld terület vesz körül titeket. Sajnos ez sok nagyvárosban nem adott, de ilyenkor sem kell elkeserednetek. Lehetőségetek van arra, hogy alacsony ülőhelyeket alakítsatok ki magatoknak, és textillel, árnyékolókkal elfedjétek a korlátot, így könnyen kizárhatjátok a külvilágot és a kíváncsi tekinteteket.

A másik opció, hogy a lehető legtöbb növényt zsúfoljátok be a balkontokra, az i-re a pontot pedig a műfűvel teszitek fel.

Persze, az így elért hatás nem ugyanaz, mintha valóban egy füvesített udvaron töltenétek az időt, de az elhasznált járólapnál, vagy a töredezett betonalapnál biztosan hangulatosabb lesz az összkép a zöld borításnak köszönhetően.

 

 

 

1 hozzászólás

  • Mária Benková
    2021.03.16., 12:12

    Nagyon szépek és jo otleteket láttam itt kis balkonok berendezésére,mivel nekem is nagyon pici balkonom van hála a szigetelési szerkezet felállítása miatt.Probáltam már egy két otlettel feldobni a kinézatet de még mindig van mit javítani.Mivel nagyon meleg napos oldalon vagyunk hozzá kellett alkalmazkodnunk.Pont ezért orultem meg a ezeknek a otleteiteknek amit itt láttam.Oriási koszonet.

    Válasz

Írj egy hozzászólást