Hamis sült „húsos” pástétom
Ez a pástétom bizonyította számomra igazán, hogy a fűszerek milyen sokat számítanak, ha egy bizonyos ízvilágot próbálnánk leutánozni húsmentesen. Régen is sokkal jobban szerettem a sült hús után maradó mártogatóst, mint magát a főételt – előbbi szerencsére könnyedén kiváltható növényi verzióban.
• Bő kókuszzsírban párolj meg egy apróra vágott vöröshagymát és néhány gerezd fokhagymát.
• Vedd le a tűzről, és fűszerezd: dobj bele köménymagot, adj hozzá sót, borsot, pirospaprikát, majorannát ízlés szerint kurkumát és további zöldfűszereket.
• Turmixold le az egészet, majd adj hozzá annyi sörélesztőpelyhet, hogy krémes, kenhető állagú masszát kapj. Hűtőben hetekig is eláll, de fogyasztás előtt tedd szobahőmérsékletre, mert csak így lehet könnyedén kenni.
• Bő kókuszzsírban párolj meg egy apróra vágott vöröshagymát és néhány gerezd fokhagymát.
• Vedd le a tűzről, és fűszerezd: dobj bele köménymagot, adj hozzá sót, borsot, pirospaprikát, majorannát ízlés szerint kurkumát és további zöldfűszereket.
• Turmixold le az egészet, majd adj hozzá annyi sörélesztőpelyhet, hogy krémes, kenhető állagú masszát kapj. Hűtőben hetekig is eláll, de fogyasztás előtt tedd szobahőmérsékletre, mert csak így lehet könnyedén kenni.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!