A fagyasztott eper számomra nem okoz nagy élvezetet, amikor viszont eljön a nagy eperszezon, alig bírok betelni ezzel az édesen zamatos, mennyei gyümölccsel! Növényi étrendet követve a gyümölcsöknek kulcsszerepe van a mindennapjaimban, de a változatosság jegyében én is szeretem őket minél eltérőbb formában fogyasztani: süteményekbe sütve, krémdesszertnek vagy akár fagylalt formájában.
1/4 Epres banánkenyér
Hozzávalók: 180 ml növényi tej, 60 ml kókuszolaj, 1 teáskanál vaníliaaroma, 2 evőkanál őrölt lenmag (vagy lenmagliszt), 280 g rizsliszt, 150 g nádcukor, 2 teáskanál sütőpor, fél teáskanál só, 2 nagyon érett banán, 250 g apróra vágott eper
Elkészítése: Egy nagy tálban elegyítsd egymással a folyékony hozzávalókat, ide értve az összetört banánt is. Egy másik edényben keverd el a száraz alapanyagokat, majd forgasd össze az egészet. Ha megvan a tészta, a megtisztított és apróra vágott epret óvatosan keverd bele. A tésztát öntsd egy kizsírozott, vagy sütőpapírral bélelt kenyérformába (lehet szilikon is, akkor garantáltan elég az olajos kenés), majd kb. egy óráig süsd 180 fokon. Tűpróba után hagyd kihűlni és már tálalhatod is!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!