4 különleges lekvár nyár végi termésekből – Befőzési receptekkel
A nyár rengeteg ízletes zöldséggel és gyümölccsel kényeztet el bennünket, a legfinomabbak ezek közül pedig éppen augusztusban teremnek.…
2024.08.24.A nyár rengeteg ízletes zöldséggel és gyümölccsel kényeztet el bennünket, a legfinomabbak ezek közül pedig éppen augusztusban teremnek.…
Biztos neked is vannak jól bevált módszereid a befőzésre, amik közül a legegyszerűbb a bolti 2:1, illetve 3:1…
Ha a dunsztos üvegek halomban állnak a spájzban, ne a kukába száműzd őket! Helyette inkább készítsd el ezeket…
Július utolsó heteiben érik a csodálatos mediterrán gyümölcs, a füge. Lássuk, hogy mit érdemes tudni róla szüretelés, tárolás…
Ha átnézed a konyhádban a fiókokat, biztosan találsz kallódó befőttesgumikat. Ha nem, akkor érdemes beszerezni egy jó nagy…
Bár még csak most érkezett meg hozzánk is a nyár, már itt is van a befőzés ideje: az…
A zöld dióról elterjedt, hogy mérgező, illetve, hogy allergizál, ezért sokan teljesen figyelmen kívül hagyják ezt a kivételes…
A házi dzsemek, lekvárok, kompótok, befőttek és szörpök készítése nem csak nagyanyáink korában volt népszerű, az egészséges életmód térhódításának köszönhetően…
Ettél már sütőtök kompótot? Bizony minden kedvenc zöldségünket és gyümölcsünket érdemes befőznünk, hogy a szezon lejártával se kelljen semmiben hiányt…
Ez a sűrű lekvár fantasztikusan használható pirítóshoz, péksüteményhez vagy akár muffinhoz is. Formás üvegben kiváló ajándék, ráadásul mindössze…