5+1 dolog, amire a dunsztos üvegeket felhasználhatod a lakásodban

5+1 dolog, amire a dunsztos üvegeket felhasználhatod a lakásodban

Címlap / Otthon / Háztartás / 5+1 dolog, amire a dunsztos üvegeket felhasználhatod a lakásodban

Ha a dunsztos üvegek halomban állnak a spájzban, ne a kukába száműzd őket! Helyette inkább készítsd el ezeket a mesebeli dekorációkat a felhasználásukkal.

Télies hangulathoz

A karácsony még egy kicsit arrébb van, de már most elkezdhetsz gondolkodni azon, mivel lehetne feldobni az otthonod hangulatát november után.

Akár egyedi kis lámpást is készíthetsz belőlük gyertya használatával, az üveget pedig nyugodtan fesd ki; csillámporos, hó hatású sprét is választhatsz, ezzel ugyanis még szebb lesz a végeredmény.

De az is szuper ötlet, ha játékos rénszarvasokká alakítod a dunsztos üveget (ebben édességet tudsz tárolni), vagy a fedőjéből készítesz karácsonyfára díszt.

 

Különleges váza

Felejtsd el a hétköznapi vázákat, és inkább készítsd el te a saját verziódat!

A dunsztos üvegeket kedvedre dekorálhatod ki: az egészet befestheted csillámporral, de akár egyszínű festékkel is, hogy a végén te írhasd rá az általad kitalált szöveget.

Virágok tartására szuper, de mivel újrahasznosítod, még környezetbarát is lesz, és biztosan feldobja a szoba hangulatát.

 

Ceruzatartó otthonra

Ha a gyermekednek egyedi ceruzatartót szeretnél beszerezni a hálószoba íróasztalára, még csak nem is kell kimozdulnod otthonról.

A régi dunsztos üveg ugyanis lehetőségek tárházát rejti magában.

Fesd ki őket kedved szerint, esetleg vesd be a dekupázs technikát, vagy írj rájuk motiváló szöveget.

Ha pedig igazán kihoznád a maximumot az üvegből, és megvan hozzá a türelmed, a gyerekek kedvenc mesefiguráit is életre keltheted rajtuk: például mit szólnál egy menő unikornishoz?

 

Őszi dekoráció

Ha nem akarsz költeni őszi dekorelemekre, készítsd el őket te, mindössze néhány elem felhasználásával!

Az egyik legegyszerűbb ötlet, ha összegyűjtesz az udvaron színes faleveleket, és azokat teszed az üvegbe, de te magad is megfestheted őket.

Ha ez megvan, egy elemes gyertyát vagy fényfűzért tegyél melléjük, és már kész is a varázslatos fényforrás.

Másik megoldás, ha egy falevelet a befőttesüvegre ragasztasz, majd lefújod az üveg felületét egy kedvedre való festékre, majd a falevelet eltávolítod és gyönyörű falevél mintás gyertyatartód/vázás lehet!

Ha viszont kicsit előreugranál az időben, és már most a Halloweenre helyeznéd a hangsúlyt, játékos édességekkel is megtöltheted az üveget: ilyenkor annyi a lényeg, hogy a narancssárga szín domináljon!

 

DIY terrárium

Tudtad, hogy még terráriumot is készíthetsz egy dunsztos üvegből, hogy belecsempészd a természet hangulatát a lakásba?

Akár valódi pozsgás növényeket is ültethetsz bele, hiszen ezek jól bírják a szárazságot és a nem éppen hétköznapi körülményeket.

Sőt, az is szuper ötlet, és még többet ad az alkotáshoz, ha megtöltöd vízzel, kavicsokkal, játékos dekorelemekkel!

Ennél a tippnél az a legjobb opció, ha minél nagyobb dunsztos üveget használsz fel.

 

+1 Világító tündérsarok

A lágy fények évszaktól függetlenül megállják a helyüket a lakásban, ezért mindegy, hogy télen vagy éppen tavasszal készíted el saját tündérsarkadat!Már önmagában az is rengeteget dob a szoba hangulatán, ha a fényfűzért szimplán csak beleteszed az üvegbe, de ezt akár fel is akaszthatod a falra, vagy egymáshoz rögzítve a plafonra is.

Ki hitte volna, hogy még ez is lehet szuper alternatíva a csillár helyett?

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást