Viszlát pluszkilók! Egy könnyű módszer, amivel felpörög az anyagcseréd

Viszlát pluszkilók! Egy könnyű módszer, amivel felpörög az anyagcseréd

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Viszlát pluszkilók! Egy könnyű módszer, amivel felpörög az anyagcseréd / 2. oldal

Mag(v)as ladba

Sajnos az átlagos magyar étkezési szokások nem felelnek meg az egészséges alapelveknek, ezért is fontos, hogy a hagyományos fogások mellett te is nyiss az új reformok felé. Nagy probléma többek között, hogy kevés (sózatlan) olajos magvat fogyasztunk.

Ezek az aprócska ropogtatnivalók, mint a szezámmag, a mák, a mandula és a mogyoró, nem csupán telítetlen zsírokban gazdagok, rengeteg vitamint, nyomelemet tartalmaznak, de bizony rostokban is bővelkednek!

Bátran szórd őket a salátádra, vagy nassolj belőlük egy marokkal tízóraira.

Muszáj, hogy igyál

A rostfogyasztást tekintve megkerülhetetlen téma a folyadékfogyasztás. Talán te is észrevetted magadon, hogy bár kifejezetten ügyeltél arra, hogy elegendő mennyiségű rostot egyél, a hatékonyabb emésztés helyett mégiscsak puffadást és szorulást tapasztaltál. Mi ennek az oka?

Nos, jó eséllyel az, hogy nem ittál elegendő vizet, nem pótoltad a folyadékot.

A rostok – függetlenül attól, hogy vízben oldódnak, vagy sem – a folyadék hatására duzzadnak meg, így tudják átmozgatni a beleket és felpörgetni az emésztést. Azonban, ha nincs elegendő víz a szervezetedben, akkor megszorulnak, és éppen az ellenkező hatást váltják ki. Úgyhogy, ha növeled a rostfogyasztást, feltétlenül ügyelj a kellő mennyiségű vízpótlásra is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást