Van egy toplista, aminek nagyon az élén járunk, de ennek nem örülünk

Van egy toplista, aminek nagyon az élén járunk, de ennek nem örülünk

Címlap / Életmód / Egészség / Van egy toplista, aminek nagyon az élén járunk, de ennek nem örülünk / 2. oldal

Súlyos következményei vannak a feleslegnek

Az OECD adatai szerint mára odáig jutottunk, hogy a lakosság kétharmada túlsúlyos, vagy elhízott, ami távolról sem esztétikai kérdés. A túlsúly nagyon szoros összefüggésben áll számos krónikus megbetegedéssel, mint a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri problémák, a daganatos elváltozások.

Már párszázaléknyi súlycsökkenés is hozzájárul ahhoz, hogy ezek a rizikófaktorok lejjebb menjenek, úgyhogy megéri odafigyelni a táplálkozásunkra.

A jelenlegi, pandémiával járó helyzetben láthatjuk, komoly áldozatokat követel tőlünk az, ha nem ügyelünk a testsúlyunkra, az egészségünkre. Hazánk nem egyszer vezette világszinten az elhalálozási listákat egymillió főre levetítve, és ebben kétségtelenül szerepet játszik az a tény, hogy a negyedik legelhízottabb nemzet címe a miénk.

Az biztos, hogy nem csak globálisan, hanem országos szinten is alaposan újra kellene gondolni az egészségügyi ajánlásokat, és sokkal komolyabb reformokra, modernizált oktatása lenne szükség annak érdekében, hogy ez a helyzet ne romoljon tovább – inkább javulásnak induljon. 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást