VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
A tészta elkészítése során gyakran megmarad egy értékes hozzávaló, amelyet véletlenül sem érdemes megsemmisíteni. A tésztafőző víz, amelyet intuitív módon sokan csak kiöntenek, rengeteg lehetőséget rejt magában. Nem csupán azért különleges, mert tartalmazza a főzés során kioldódott keményítőt, hanem azért is, mert számos meglepő módon felhasználhatjuk a háztartásban éppen úgy, mint a konyhában egyaránt. Most bemutatjuk, mi mindenre is használható ez az értékes lé, amelyet eddig talán te sem hasznosítottál megfelelően.
Gazdagabb szószok készítése
A főzővíz, amelyben a tészta készült, számtalan módon felhasználható a konyhában. Az egyik legkézenfekvőbb alkalmazási terület a szószok ízletesebbé tétele. A benne található keményítő hatékonyan sűrítheti a szószokat, íly módon gazdagabbá, krémesebbé varázsolva azokat. Az olaszok például gyakran alkalmazzák ezt a technikát, hogy még jobban kapcsolódjanak az étel összetevői egymáshoz, és ízgazdag élményt nyújtsanak a fogyasztóknak.