A fakanál évtizedek óta az egyik legnépszerűbb konyhai eszköz, amelyet szinte minden háztartásban megtalálhatunk. Kíméletes a serpenyők és lábasok bevonatához, nem vezeti a hőt, és természetes anyagból készül. Az utóbbi időben azonban egyre többen megkérdőjelezik a faeszközök higiéniai biztonságát. Vajon igaz, hogy a fakanalak baktériumokat rejtenek magukban, és így egészségtelenebbek, mint más keverőeszközök? Vagy megfelelő tisztítással és karbantartással továbbra is biztonságosan használhatjuk őket? Utánajártunk a kérdésnek!
VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől
Miért olyan népszerű a fakanál használata a mai napig is?
A fából készült konyhai eszközöknek számos előnye van: kíméletesek a főzőedényekhez, hiszen nem karcolják meg a serpenyők és lábasok bevonatát, így teflon- és kerámiaedényekhez is ideálisak. Nem vezetik a hőt, mivel a fa hőszigetelő, így a fakanál nyele nem melegszik fel, és kényelmesebb használni, mint a fém eszközöket.
Sokak számára vonzó az is, hogy a fa környezetbarát és természetes anyag, ellentétben a műanyag vagy szilikon alternatívákkal. Mindezek az előnyök ellenére azonban felmerülnek egészségügyi aggályok is, amelyeket érdemes komolyan venni.
A cikk folytatódik, lapozz!