Így teheted dúsabbá a hajad! Házi praktikák

Így teheted dúsabbá a hajad! Házi praktikák

Címlap / Stílus / Haj / Így teheted dúsabbá a hajad! Házi praktikák

Sokan egyenesen utálják, hogy túlságosan dús a hajuk, de számukra van egy tökéletes fodrászati technika, ami segítségével megzabolázhatják a tincseket, ez pedig a ritkítás. De mit tehetnek azok, akik dús frizurára vágynak, és ezt a természet nem adta meg?

Hajápolás felsőfokon

A vékonyszálú, erőtlen haj még több odaadó figyelmet érdemel, mint a többi típus. Ilyen esetben nem elég a rendszeres hajmosás, balzsamozás, sokkal többre van szükség.
Célzottan érdemes hajnövekedés serkentő olajokat, szeszeket használni, még azelőtt, hogy a hajhullás túlságosan látványossá válna. A kúrára érdemes legalább hetente kétszer időt szánni, ha ezt a dobozon található előírás másként nem javasolja.

Táplálás belülről

Célszerű elmenni a laborba egy teljes körű vizsgálatra, ugyanis a hajhullás hátterében sokszor valamilyen rendellenesség áll.
Nem mindig, de előfordulhat, és sokkal jobb a kiváltó okot kezelni, mint a tüneteket. Emellett ügyelni kell a változatos táplálkozásra, kiemelten a megfelelő mennyiségű A-, H-, B-vitamin, továbbá a vas- és cinkfogyasztásra.

Kímélő gondoskodás

A ritkulásnak indult frizura esetében minden szál számít, éppen ezért felesleges „lenyalni” a hajat, majd szoros kontyba fogni, ez ugyanis megtöri a szálakat.
Bár megfelelő beszárítás nélkül a legtöbb frizura nem mutat jól, feltétlenül alacsony hőfokon, a hajszárítót távol tartva kell a hajat megszárítani. Előtte a nedves hajba kevés hajhabot is fésülhetünk, ettől látványosan dúsabb lesz a hajkoronánk (a hajhab használatának gyakoriságát korlátozzuk, hiszen szárítja a hajszálakat). 
Kerülni kell a túl nagy hőhatást, s bár a kevés hajszállal bírók többnyire nem vasalják a hajukat, a göndörítést sem szabad túlzásba vinni.

Megfelelő fazon

A jó fazon hihetetlen sokat tud dobni a frizura állapotán. Ha rábízod magad a fodrászodra, biztos nem foghatsz mellé, de ha ezt nem mered bevállalni, akkor az alábbiakat végig kell gondolnod: a túl hosszú frizura előnytelen, mert a haj súlya lelapítja a frizurát, így sokkal feltűnőbb a hiányosság.
A rövidebb frizura jóval előnyösebb lehet számodra, főleg a tépett, réteges fazon. Ha mégis a hosszabb változat mellett tennéd le a voksodat, érdemes a hullámokban gondolkoznod, ezek ugyanis optikailag sokat dobnak a megjelenéseden.

Festési trükkök

Bár azon, hogy milyen hajszín áll jól neked, alapvetően nem tudsz változtatni, de az árnyalatban hozzápasszoló, vékony és sűrű melír segíthet dúsabbá varázsolni a frizurádat.
A túl vastag csíkok előnytelenek és az sem mindig jó, ha nagyon sok szín találkozik a frizurádban, de ez a festési megoldás természetes végeredményt és dúsabb frizurát jelenthet számodra.

Ami a frizurát illeti

Ha megvan a választott fazon és szín, akkor a fodrásztól távozva neked kell otthon csodát tenned a frizuráddal. A dúsításra a legjobb, ha egy kevés hajhabot használsz, amit eloszlatsz a szálakon, majd hosszú haj esetében előre hajolva, a hajtöveknél kezdve szárítod a frizurádat.
Rövid haj esetén a körkefe lesz a legjobb barátod, és ugyancsak a hajtövek megemelésével kell kezdened a szárítás folyamatát.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást