Mielőtt megennéd: az ételednek ezt az egy paraméterét vedd figyelembe

Mielőtt megennéd: az ételednek ezt az egy paraméterét vedd figyelembe

Címlap / Életmód / Mielőtt megennéd: az ételednek ezt az egy paraméterét vedd figyelembe

A modern táplálkozástudomány egyre inkább előtérbe helyezi a tápanyagsűrűség és kalóriasűrűség fogalmát, melyek alapvetően befolyásolják az étrendünk egészségre gyakorolt hatását. Míg a kalóriasűrűség az ételek energiatartalmát összegzi az adott mennyiségben, addig a tápanyagsűrűség az egyes élelmiszerekben található vitaminok, ásványi anyagok és egyéb tápanyagok mennyiségét veszi alapul.

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

A tápanyagsűrűség fontossága

A tápanyagsűrűség kifejezés megértése kulcsfontosságú, ha valóban egészségesen szeretnénk táplálkozni. Az olyan ételek, amelyek magas tápanyagsűrűséggel bírnak, sok vitamint, ásványi anyagot és más fontos tápanyagot tartalmaznak viszonylag kevés kalóriával. Például ilyenek a leveles zöldségek, mint a spenót, vagy a brokkoli. Ezek az élelmiszerek javítják az általános egészséget anélkül, hogy hozzájárulnának a kalóriabevitelhez.

A tápanyagsűrűség magas élelmiszerek nemcsak energikusabbá tesznek, hanem segítenek megelőzni számos krónikus betegséget is, mint például a szív- és érrendszeri megbetegedések, a cukorbetegség, és bizonyos rákos megbetegedések. Továbbá, ezek az élelmiszerek segítik az immunrendszer erősítését, ami különösen fontos a modern életstílus okozta stressz és szennyeződések ellen.

Oldalak: 1 2 3 4

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/4
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!