VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől
Szerencsére a tavasz beköszöntével egyre több helyen tudunk már akár frissen is beszerezni spenótot, így csupa finom ételt varázsolhatunk az asztalra a segítségével. Nem kell megragadni az egyébként szuperfinom spenótfőzeléknél, hiszen most megmutatjuk, mennyire sokszínű és izgalmas ez a zöldség, és talán mindenkinek meghozzuk egy kicsit a kedvét hozzá. Íme a receptek!
Mitől is olyan szuper?
A Perzsiából származó, Európában pedig először Spanyolországban népszerűvé váló spenótot, vagy más néven parajt régen leggyakrabban az ünnepi lakomákra készített leves vagy egytálétel formájában fogyasztották. Itthon a 19. századtól van jelen, de igazi sikerét Popeye-nek köszönheti, aki sok ezer gyerekekkel szerettette meg ezt az elsőre furcsának tűnő zöldséget. Ennél jobb dolog talán nem is történhetett volna a spenóttal, hiszen mindenkinek kötelezően lenne fogyasztania, annyira egészséges.
Tele van kalciummal, magnéziummal, valamint A-, C-, E- és K–vitaminokkal. Mivel természetes rostforrás, így szuper méregtelenítő hatása van, azaz bármilyen diéta vagy méregtelenítő kúra hatékony hozzávalója lehet. A benne található oxálsav miatt megköti a szervezetben a vasat és a kalciumot, ezen felül pedig kálium, foszfor és B6-vitamin is található benne.