A te szerelmed okosabb, mint az átlag? Van egy rossz hírünk

A te szerelmed okosabb, mint az átlag? Van egy rossz hírünk

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A te szerelmed okosabb, mint az átlag? Van egy rossz hírünk / 2. oldal

Magyarázat a féltékenységre?

A féltékenység jelentős része önbizalomhiányból ered, amire rátesz egy lapáttal az, hogy okosabbnak, vonzóbbnak tartjuk saját magunknál a partnerünket.

A többség úgy véli, hogy a szerelme potenciális jelölt lehet mások számára, ugyanis vonzóbbnak becsülik őt, mint saját magukat.

Ennek megfelelően már érthető, miért fokozódik a féltékenységünk és miért tekintünk teljesen ártalmatlan emberekre veszélyforrásként – egyszerűen úgy gondoljuk, nem érdemeljük meg a szerelmünket, ő ugyanis túl jó hozzánk. 

Ezt a gondolatmenetet erősítette meg az a tanulmány, amiben 218 párt vizsgáltak meg közelebbről. A résztvevőknek először meg kellett becsülniük a saját IQ-jukat egy erre a célra kifejlesztett skála segítségével, majd a kapott eredményeket a szakértők számszerűsítették.

A feleknek ugyanígy kellett eljárniuk a partnerükkel szemben is, tehát esetükben szintén skálán kellett véleményezniük, a szerelmük mennyire lehet okos – végül ezek az adatok is kaptak egy számot. Ezt követően a kutatók felmérték a résztvevő párok tényleges IQ szintjét, a kapott adatok alapján pedig könnyedén össze tudták hasonlítani a becsült értékeket a valósággal.

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást