A 4 legjobb ingyenes online IQ teszt, amit akár most is kitölthetsz

A 4 legjobb ingyenes online IQ teszt, amit akár most is kitölthetsz

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A 4 legjobb ingyenes online IQ teszt, amit akár most is kitölthetsz

Cikkünkben ajánlunk néhány ingyenesen, online kitölthető IQ tesztet, ha esetleg magad is kíváncsi vagy az intelligencia hányadosodra. Viszont ezeket a teszteket tényleg kezeld úgy, mint egy tesztet, hiszen ha komolyabb vizsgálatot szeretnél, akkor érdemes kitöltened valamely ezzel foglalkozó szervezet felmérését is.

Mensa IQ teszt

Az egyik legjobb, magyar nyelvű intelligencia tesztet a Mensa HungarIQa oldalán töltheted ki: ez nem a Mensa hivatalos IQ tesztje, annak a kitöltésére külön kell regisztrálnod, ez egy próbateszt, de ennek ellenére remekül méri az intelligencia hányadost.

A Mensa által kitölthető teszt különlegessége, hogy adaptív, azaz nem ugyanazzal a fix kérdéssorral dolgozik mindenki, hanem kap egy véletlenszerű első kérdést, és a kérdésekre adott válaszai függvényében kapja folyamatosan az újabb kérdéseket, így a kitöltő személyére szabva tud mérni egy még pontosabb eredményt. A teszt kitöltése előtt statisztikai célból néhány adatot is kérni fognak tőled az oldalon, amelyet azért fontos megadnod, mert az IQ egy olyan érték, amelyet egy bizonyos csoportra vetítve tudnak meghatározni, tehát a saját korosztályunk eredményei alapján kapjuk meg a saját értékeinket.

A Mensa tesztje a fluid intelligenciát méri, tehát azt a képességünket, melyet akkor használunk, amikor „nem tudjuk, mit kell tennünk”, vagyis amikor olyan problémákat kell megoldanunk, amelyek újszerűek számunkra, és amelyek megoldásakor nem támaszkodhatunk korábban már elsajátított ismeretekre.

A.C.E. IQ teszt

Minimális angol tudással lehet kitölteni az A.C.E. IQ tesztjét, amely a többi IQ teszt viszonyítási alapja, és olyan híres emberek is kitöltötték, mint Marilyn Monroe, Goethe, Andy Warhol, Madonna vagy Albert Einstein. A teszt 33 kérdésből áll, ám ezek elég hosszúak, így szükséged lesz egy-két nyugodt órára a kitöltéshez. Fáradtan semmiféleképpen se állj neki ennek a tesztnek, és vonulj el egy olyan nyugodt helyre, ahol senki sem fog zavarni a kitöltés közben.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

1 hozzászólás

  • Berki erik
    2021.07.16., 17:59

    Nagyon jó! Hatalmas az iq-m!! Rengeteget tudok sok mindent, hogy másoknak még megérteni is nehéz lenne!!😎😎😎

    Válasz

Írj egy hozzászólást