Gyógyító és sokoldalú kókusz – Emiatt kellene gyakrabban fogyasztanod

Gyógyító és sokoldalú kókusz – Emiatt kellene gyakrabban fogyasztanod

Címlap / Életmód / Gyógyító és sokoldalú kókusz – Emiatt kellene gyakrabban fogyasztanod

A csodálatos kókuszolaj

Manapság az egyik legnépszerűbb és legközkedveltebb olaj, amit a sütés-főzés során használhatunk, a kókuszolaj. Bár történtek próbálkozások ennek megcáfolására, hitelesen nem sikerült bizonyítani, hogy a kókuszolaj bármilyen szinten ártalmas lenne, sőt. Zsírsavjai gombaölőek és antibakteriális hatásúak, miközben a legtöbb olajjal ellentétben nem terhelik meg a májat az emésztés során.

Óriási előnyük, hogy nem emelik meg a koleszterin-szintet, ami – tekintve a mai modern népbetegségeket – életbevágóan fontos sok ember számára.

A növényi olajok közül a kókuszolajnak van a legmagasabb oxidációs pontja, ezért otthoni körülmények között nagyon nehéz elérni azt a hő-szintet, hogy az oxidatív folyamatok beinduljanak, és olyan melléktermékek keletkezzenek a sütés során, amik károsak az egészségre nézve. Ennek köszönhetően az elfogyasztott ételben akkor sem lesznek káros szabadgyökök, ha a finom falatok olajban sültek (ennek ellenére természetesen nem ajánlott rendszeresen ilyen fogásokat fogyasztani).

A kókuszolajak közül kiemelésre méltó a VCO kókuszolaj, ami jóval drágább a hagyományos kókuszolajnál, de hihetetlenül sokoldalú, és tápanyagokban sokkal gazdagabb. Ezt a kókuszolajat hideg sajtolással nyerik ki, aminek köszönhetően a termék kiváló baktérium- és vírusölő hatása intenzíven megmarad. Ez az olaj főzésre, sütésre éppúgy alkalmas, mint szépségápolásra – mégpedig káros anyag- és adalékmentes szépségápolásra! Remek lehetőség a haj és a bőr egészséges, teljesen természetes hidratálására.

FabrikaCR/istockphoto.com

Oldalak: 1 2 3

1 hozzászólás

 • Ella
  2021.01.02., 17:15

  Lenyegeben a cikk nem rossz, de ez attol fugg hogy mit jelent ha “gyakrabban”. Nekem is van itthon kokuszolajam 250 gramm de nekem ez a mennyiseg honapok ra elenegendo es nem szeretnek belole tobbet fogyasztani. Mert szamomra fontos hogy helyi termekeket fogyaszak.
  A kokuszol el pl a szolomagolaj sokkal alkalmasabb szepsegapolasra. Hideg etelekhez lehet kenderolajat, dioolajat, lennolajat is lehet hasznalni.
  Ezzel csak annyit akartam mondani hogy senki se tokeletes, es en se csak helyi termekeket fogyasztok, de nem tartom jonak masikat arra buzditani hogy egzotikusat termekeket nagy mennyisegben es mindenhez hasznaljanak.
  Orulnek ha vegre a helyi termekeink is tobbszor Meg lennenek emlitve.

  Válasz

Írj egy hozzászólást