A kókusz egy olyan sokoldalú és népszerű alapanyag, ami még a legszigorúbb diétába is belefér. A manapság népszerű étrendek nagyban építenek rá, hiszen annyira egészséges és olyan könnyű vele változatos fogásokat készíteni, hogy mindenki konyhájában ott lenne a helye. De miért kellene gyakran fogyasztanod neked is?
VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől
1/3 A csodálatos kókuszolaj
Manapság az egyik legnépszerűbb és legközkedveltebb olaj, amit a sütés-főzés során használhatunk, a kókuszolaj. Bár történtek próbálkozások ennek megcáfolására, hitelesen nem sikerült bizonyítani, hogy a kókuszolaj bármilyen szinten ártalmas lenne, sőt. Zsírsavjai gombaölőek és antibakteriális hatásúak, miközben a legtöbb olajjal ellentétben nem terhelik meg a májat az emésztés során.
Óriási előnyük, hogy nem emelik meg a koleszterin-szintet, ami – tekintve a mai modern népbetegségeket – életbevágóan fontos sok ember számára. A növényi olajok közül a kókuszolajnak van a legmagasabb oxidációs pontja, ezért otthoni körülmények között nagyon nehéz elérni azt a hő-szintet, hogy az oxidatív folyamatok beinduljanak, és olyan melléktermékek keletkezzenek a sütés során, amik károsak az egészségre nézve. Ennek köszönhetően az elfogyasztott ételben akkor sem lesznek káros szabadgyökök, ha a finom falatok olajban sültek (ennek ellenére természetesen nem ajánlott rendszeresen ilyen fogásokat fogyasztani).
A kókuszolajak közül kiemelésre méltó a VCO kókuszolaj, ami jóval drágább a hagyományos kókuszolajnál, de hihetetlenül sokoldalú, és tápanyagokban sokkal gazdagabb. Ezt a kókuszolajat hideg sajtolással nyerik ki, aminek köszönhetően a termék kiváló baktérium- és vírusölő hatása intenzíven megmarad. Ez az olaj főzésre, sütésre éppúgy alkalmas, mint szépségápolásra – mégpedig káros anyag- és adalékmentes szépségápolásra! Remek lehetőség a haj és a bőr egészséges, teljesen természetes hidratálására.