Otthon / Szórakozás

Így rendezd el ízlésesen a húsvéti tojásokat

Így rendezd el ízlésesen a húsvéti tojásokat

Ahány változatos technika áll a rendelkezésünkre a tojásfestés során, legalább annyi praktikát leshetünk el a kész munkák elrendezése alatt. Sajnos utóbbira gyakran nem szánunk annyi figyelmet és időt, pedig a végeredményt ez az utolsó fázis adja meg igazán.

Fészekben felirattal

Talán mondhatjuk, hogy az egyik legtipikusabb húsvéti dísz egy kisméretű fészekre, illetve a gondosan megfestett tojásokra épül. Ezt a hagyományos dekorációt számtalan módon újragondolhatjuk, így szerencsére folyton, akár évről-évre is megújíthatjuk.

A készen kapható fészekformát kibélelhetjük szárított fűvel, de minimális kézügyesség mellett akár magunk is összedolgozhatjuk az alapul szolgáló ágacskákat.

Ezután csak néhány tojást és madártollat kell elhelyeznünk a fészekben, illetve körülötte, lényegében el is készültünk a tökéletes dísszel.


Még több ötlet: Inspirációk húsvéti tojásfestéshez


Természetesen a látványt virágokkal, masnikkal, kisméretű táblácskákkal, vagy további húsvéti szimbólumokkal is fokozhatjuk.

Ennél a dísznél érdemes az összhangra ügyelni, az egymással harmonizáló színekkel egyszerűen nem lehet melléfogni.

Virágkoszorúban

A korábbi dekorációhoz hasonló módon készül ez a húsvéti dísz is, ám mégis merőben eltér az előbb említett változattól. Alapul választhatunk mohakoszorút, amit részben, vagy akár egészben is boríthatunk csodás virágokkal.

A koszorú szabadon hagyott közepébe helyezzük el a tojásokat, és már készen is vagyunk.

Egy másik kivitelezési lehetőség, ha egy kisebb tányérba oázist rögzítünk, majd a virágokat addig szurkáljuk az alapba, mígnem a tényért és az alapot is elfedjük velük. Ezt követően ugyancsak a dísz közepébe helyezzük a színes tojásokat.

Sajnos a látványnak ára van, a legtöbb virág gyorsan lehullatja szirmait, még vizes közegben is, így ez a dekoráció csak azoknak javasolt, akik szeretik gyakran frissíteni az általuk készített díszeket.

Újragondolt süteményestálban

A süteményestálak minden esetben és minden szezonban kiváló dekorációs alapot képeznek, ugyanis eleve díszítettek és látványosak. Bár a lapos és kisméretű tálcák is megfelelőek a célra, ha igazán feltűnő húsvéti díszt szeretnénk, válasszunk süteménytartó állványt.

A polcokat egy az egyben megtölthetjük színes tojásokkal, de természetesen zöldellő ágakat, virágokat, csokoládét, vagy akár ténylegesen süteményeket is elhelyezetünk rajta.

Az állványra méreténél fogva mindenki fel fog figyelni, és a sokrétű alkalmazási lehetőségének köszönhetően egyáltalán nem lesz pénzkidobás a beszerzése.

Csupán arra ügyeljünk, hogy lehetőleg egyszerű darabot vásároljunk, így azt mindig maximálisan testre szabhatjuk.

Apró agyagcserepekben

Jóval egyszerűbb, ám nem kevésé látványos megoldást kínálnak az apró anyagcserepek, amikbe tavasszal nem kizárólag csodás virágok kerülhetnek.

A cserepeket bélelhetjük fűvel, szárított növényekkel, virágokkal, vagy éppen műanyag szálakkal, csak az ízlésünk szabhat határt. Az aprócska méret miatt a cserépbe helyezett tojások nem fognak elmozdulni, így a kifújt, törékeny változatokat sem kell majd a töréstől félteni.

Nem csak a tojásokat, a cserepeket is kidekorálhatjuk, a változatosság jegyében pedig választhatunk másfajta tartókat, akár egészen vidám színekben.

A reggelinél megszokott lágytojástartók tökéletesek erre a célra, de bármilyen poharat, kisebb vázát, gyertyatartót is újragondolhatunk.

Fellógatva

Bár idáig alapvetően az asztalok dekorációit elemeztük, sokan szeretik az egész lakásra kiterjeszteni a húsvét hangulatot. A kopogtatók, fellógatható koszorúk, vagy a girlandhoz hasonló dekorációk szerves elemét képezheti az alábbi megoldás.

A kifújt és megfestett tojásra rögzítsünk egy színben harmonizáló szalagot, így egy facsipesszel már könnyedén fellógathatjuk bárhol a lakásban. A célra kifeszíthetünk egy vastagabb madzagot, amit nem csupán a tojásokkal, hanem kisméretű táblákkal, húsvéti szimbólumokkal is megtölthetünk.

Érdekes lehet a végeredmény, ha nem ugyanolyan hosszúságban lógatjuk a dekorációs elemeket, hanem változatos méretű szalagokkal biztosítjuk a látványos összevisszaságot. 

Madáretetővel tökéletesen

Egy magazinban is kiválóan megállja a helyét az utolsó dekoráció, pedig lényegében semmi bonyolult nincsen benne. Kulcsmomentum, hogy csak három színt használjunk az elkészítésnél, így bármilyen dekorációt könnyedén összehangolhatunk.

A rózsaszín és a zöld tökéletesen tavaszi, üde, a fehér tiszta, világos, egyszerű, de természetesen más árnyalatok is szóba kerülhetnek.

A kompozícióban remekül mutat a madáretető, de akár a télen használt, fehér lámpást is bevethetjük a célra, feltéve, hogy megtöltjük tavaszi jelképekkel. A virágcsokor egy szezonális dekorációból sem hiányozhat, a festett tojásokat pedig ugyancsak érdemes eleve a díszhez igazítani.

Ajánlatos ellesni a váza elrejtésének trükkjét is, bármilyen kosarat, dobozkát, újragondolt kaspót felhasználhatunk a célra. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást