3 recept paradicsommal és krumplival

3 recept paradicsommal és krumplival

Címlap / Életmód / Receptek / 3 recept paradicsommal és krumplival

Szereted a paradicsomos krumplifőzeléket? Ha vonzónak találod a paradicsom és a krumpli ízének kombinációját, adunk néhány ötletet, amivel bővítheted recepttáradat. Sok sikert kívánunk a kísérletezéshez!

Csirkecomb krumplival és paradicsommal

Hozzávalók

4 nagy egész csirkecomb 1 kg krumpli 4 paradicsom 4 fej hagyma só bors őrölt pirospaprika

Elkészítés

Ezt az ételt hőálló üvegedényben vagy tepsiben is elkészítheted, de akkor lesz igazán finom, ha római tálban sütöd meg. Előtte ne felejtsd el a tálat vízbe beáztatni.

A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal. A krumplit hámozd meg, és vágd fel kockákra. A paradicsomokat mosd meg, a végüket a szár felőli oldalon vágd le, és vágd mindet négy részre. A hagymákat hámozd meg és aprítsd fel. 

A krumplit, a paradicsomot és a hagymát keverd össze, és rakd rétegesen a római tálba. Minden réteget szórj meg sóval és borssal. Legfelülre kerüljenek a csirkecombok, lapos oldalukkal lefelé. 

Fedd le az edényt, és tedd be a sütőbe. Ezután gyújtsd be a sütőt, és állítsd be 200°C-ra. Az ételt 2 órán keresztül párold. 

Paradicsom-mozzarella-krumpli egytál

Hozzávalók

1 kg krumpli, félkeményre főve 50 dkg paradicsom 30 dkg mozzarella 3 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 csomó bazsalikom 1 csomó petrezselyem 6 evőkanál olaj só bors

Elkészítés

Hámozd meg a krumplit, és vágd vékony karikákra. Mosd meg a paradicsomot, és azt is vágd fel vékony karikákra. A mozzarellát szintén vágd karikákra. A hagymát szintén. A fokhagymát aprítsd fel. Serpenyőbe tegyél 4 evőkanál olívaolajat, és a krumplit süsd meg benne aranybarnára. A hagymát és a fokhagymát 2 evőkanál olívaolajon párold üvegesre. A petrezselymet és a bazsalikomot aprítsd fel. 

Egy lapos felfújtformát vajazz ki. A krumplikarikákat terítsd szét az alján. Szórd meg sóval és borssal. Hintsd meg aprított petrezselyemmel. Ezután következzen a hagyma, majd a paradicsom. Ezt a réteget is sózd és borsozd meg. Hints rá bazsalikomot. Végül terítsd szét a tetején a mozzarellát. Süsd meg 200°C-ra előmelegített sütőben.


(Fotó: cloudfront.net)

Paradicsomos-krumplis gratin

Hozzávalók

45 dkg érett paradicsom 1 gerezd fokhagyma  2 evőkanál vaj 1 kg krumpli, meghámozva, vékony karikákra vágva 1 szár friss bazsalikom 2,8 dl tejszín 2 evőkanál zsemlemorzsa 3 dkg parmezán

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. A paradicsomokat hámozd meg, és vágd vékony karikákra. Egy felfújtformát dörzsölj meg fokhagymával, és a vaj felével kend ki. Terítsd szét a krumplit és a paradicsomot a forma alján. A rétegek közé szórj bazsalikomot. Öntsd rá a tejszínt, fedd le alufóliával, és süsd 45 percig. 

Vedd le róla az alufóliát, szórj zsemlemorzsát és reszelt parmezánt a zöldségekre. Oszd szét a tetején a maradék vajat. 20-30 percig alufólia nélkül süsd. Vedd ki a sütőből és tedd félre 10 percre. Tálaláskor bazsalikommal díszítsd. 

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!