Így lesz sokkal egészségesebb a rántott hús, miközben ugyanolyan ropogós marad

Így lesz sokkal egészségesebb a rántott hús, miközben ugyanolyan ropogós marad

Címlap / Életmód / Így lesz sokkal egészségesebb a rántott hús, miközben ugyanolyan ropogós marad

A rántott hús a magyar konyha örök kedvence, de valljuk be, a klasszikus változat nem éppen diétás vagy szívbarát fogás. Szerencsére egy kis kreativitással és néhány apró trükkel ugyanolyan ropogós, ízletes lehet a végeredmény – csak éppen sokkal egészségesebb! Mutatjuk, hogyan reformáld meg a panírt, milyen sütési technikákat érdemes kipróbálni, és hozunk egy kipróbált, diétás rántott hús receptet is.

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Miért nem egészséges a hagyományos rántott hús?

A klasszikus rántott hús fehér liszttel, zsemlemorzsával, tojással panírozva, bő olajban sütve készül. Ez a módszer több okból sem ideális:

  • Magas kalóriatartalom: A panír és az olaj rengeteg extra kalóriát ad hozzá az ételhez.
  • Túl sok zsír: Az olajban sütés során a hús sok zsiradékot szív magába, ami hosszú távon növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
  • Egészségtelen olajhasználat: Gyakran ugyanazt az olajat többször is felhasználják, ami káros vegyületek képződéséhez vezethet.
  • Sok só: A panírozott, rántott ételekhez általában több sót használunk, ami szintén nem tesz jót a vérnyomásnak.

Egy nagy, több tízezer főt vizsgáló kutatás szerint azok, akik rendszeresen fogyasztanak rántott ételeket, 12-13%-kal nagyobb eséllyel halnak meg szív- és érrendszeri betegségekben, mint akik ritkán vagy soha nem esznek ilyeneket.

Oldalak: 1 2 3 4

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/4
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!