A lasagnét mindenki szereti, egyszerű elkészíteni, nagyon jól variálható, és bármivel is kombinálod, a végeredmény szuper finom lesz. Mit szólsz, ha izgalmas zöldségekkel dobod fel a megszokott recepted?
Hozzávalók:
- 60 dkg spenót,
- 50 dkg kelkáposzta,
- 2 evőkanál olívaolaj,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 evőkanál liszt,
- 30 ml tej,
- 90 g reszelt parmezánsajt,
- 30 dkg ricotta,
- 1 tojás,
- őrölt szerecsendió,
- lasagne tészta.
Elkészítés:
A fagyasztott leveles spenótot olvaszd ki, a kelkáposztát pedig szedd levelekre és a kemény részeket vágd ki. Mosd meg a leveleket, majd egy kis olajon párold egy kicsit a fokhagymával. Ha megvagy, tedd félre és egy másik edényben közepes lángon keverd össze a maradék olívaolajat, a lisztet egy kis sóval, majd add hozzá a tejet és kevergesd addig, amíg sűrű nem lesz a szósz állaga, majd add hozzá a reszelt sajt felét. Ezután vedd elő az edényt, amiben sütni szeretnéd az ételt, vajazd ki egy kicsit, majd alulra tedd bele a zöldségeket, erre jöhet a tojás, a ricotta, egy kis citromlé, és a szerecsendió keveréke, majd a sajtszósz. A sajtszószra jöhetnek a tésztalapok, majd minden elölről, amíg van alapanyag.
A lényeg, hogy az utolsó réteg sajtszósz legyen, majd a maradék reszelt sajt. Így mehet a 180 fokos sütőbe körülbelül 45 percre letakarva, majd további 15 percre úgy, hogy nincs lefedve, hogy megpiruljon a tetején a sajt.