Céklás-póréhagymás finomság
Novemberben és decemberben abszolút idénye van a céklának, így ha vásárolsz belőle valamennyit, akkor nagyon finom ételeket varázsolhatsz az asztalra. A cékla nem csak azért szuper választás, mert a színe feldobja az ételeket, javítja a keringést és stimulálja az idegrendszert, de szuper A-, B-, C-vitaminforrás is.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Kezdd azzal, hogy meghámozod a céklát, majd vágd őket kisebb darabokra és egy nagy lábasban 10-15 percig párold meg. Időközben nézz rá, és ha kell, adj hozzá még vizet, nehogy leégjen. 10 perc elteltével öntsd hozzá a meghámozott, feldarabolt sárgarépát, majd amíg puhulnak a zöldségek, vágd fel a póréhagymát és egy másik edényben párold meg azt is egy kis olívaolajon. Ehhez jöhet a fokhagyma, majd a másik edényben megpárolt zöldségek. Ha minden kész, akkor vajazz ki egy hőálló edényt és öntsd bele a zöldségeket, törd rá a feta sajtot, szórd meg egy kis szójaszósszal, majd sózz és borsozz. 180 fokos sütőben addig süsd, amíg a sajt meg nem pirul a tetején!
Tipp: Ha szeretnéd, hogy egy kicsit laktatóbb legyen az étel, akkor csirkét is kockázhatsz az ételhez, amit a sütés előtt egy kis olajon piríts meg. Ha egytálételként fogyasztanád ezt a fogást, akkor egy kis tejszínnel még meglocsolhatod, hogy krémesebb és lágyabb legyen a végeredmény.
Hozzávalók:
- 6 szál sárgarépa,
- 3 fej cékla,
- 2 póréhagyma,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 110 g feta sajt,
- szójaszósz,
- fűszerek.
Elkészítés:
Kezdd azzal, hogy meghámozod a céklát, majd vágd őket kisebb darabokra és egy nagy lábasban 10-15 percig párold meg. Időközben nézz rá, és ha kell, adj hozzá még vizet, nehogy leégjen. 10 perc elteltével öntsd hozzá a meghámozott, feldarabolt sárgarépát, majd amíg puhulnak a zöldségek, vágd fel a póréhagymát és egy másik edényben párold meg azt is egy kis olívaolajon. Ehhez jöhet a fokhagyma, majd a másik edényben megpárolt zöldségek. Ha minden kész, akkor vajazz ki egy hőálló edényt és öntsd bele a zöldségeket, törd rá a feta sajtot, szórd meg egy kis szójaszósszal, majd sózz és borsozz. 180 fokos sütőben addig süsd, amíg a sajt meg nem pirul a tetején!
Tipp: Ha szeretnéd, hogy egy kicsit laktatóbb legyen az étel, akkor csirkét is kockázhatsz az ételhez, amit a sütés előtt egy kis olajon piríts meg. Ha egytálételként fogyasztanád ezt a fogást, akkor egy kis tejszínnel még meglocsolhatod, hogy krémesebb és lágyabb legyen a végeredmény.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!