A rakott ételekben az a legjobb, hogy gyakorlatilag a végtelenségig variálhatod az összetevőket és ezáltal könnyen készíthetsz olyan alakbarát verziókat, amiket egyúttal cukorbetegként is bátran fogyaszthatsz. Ha pedig összeállítottad az alapanyagokat, nincs más dolgod, mint hogy a sütőbe helyezed az aktuális rakott finomságot, és várod, hogy elkészüljön. Szánhatod hangulatos egytálételek vagy extravagáns köretnek, egy biztos: sok rakott étel van, ami megérdemli, hogy minél hamarabb az asztalodra kerüljön. Ezekben a receptekben pedig különösen jó, hogy az összetett szénhidrátokra összpontosítanak, és eléggé eltelítenek ahhoz, hogy étkezés után egy-két órával ne érezd magad ismét éhesnek. Ha tehát legközelebb nincs ötleted, mit főzz, ezek közül a receptek közül csak jól választhatsz.
2/5 Olasz rakott padlizsán
Az olaszok vegetáriánus rakott padlizsánja az egész világon népszerű, mivel nemcsak finom, de roppant egyszerű elkészíteni. Felszeletelsz néhány gerezd fokhagymát, majd egy lábosban olajat hevítesz, és megpárolod. Ezután ráöntesz egy üveg natúr paradicsomszószt, amit sózol és borsozol, majd 20 percig főzöd. Padlizsánszeleteket vágsz, amiket megkensz olívaolajjal, és sütőben mindkét felüket nagyjából 10-10 perc alatt puhára sütöd. Ha kész, tepsiben rétegezed a paradicsomszósszal és ízlés szerinti reszelt sajttal, mindaddig, amíg az alapanyagaid el nem fogynak. 25 perc alatt készre sütöd, és már tálálhatod is a finomságot.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!