3 pazar négyfogásos menü húsvétra

3 pazar négyfogásos menü húsvétra

Címlap / Életmód / Receptek / 3 pazar négyfogásos menü húsvétra

A konyhai sürgölődéshez türelem és néhány jó recept szükséges, az étel pedig akkor a legfinomabb, ha szeretteinkkel fogyasztjuk el. Tegyük hát az idei húsvétot igazán felejthetetlenné családunk számára, és gondoljunk ki egy nagyszerű menüt!

Tejszínes sonkás falatkák

Ezekkel a ropogós falatkákkal mindenkit le lehet venni a lábáról! A finom joghurtos dresszing üde összhangot teremt a roppanós pirítós és füstölt sonka közt.
A teljes receptet itt tekintheted meg!

Karamellizált körte és dió prosciutto sonkába tekerve, salátaágyon

A sós és édes mennyei találkozása ez a saláta, ráadásul percek alatt elkészíthető! Különleges alkalmak előételeként is ideális, minőségi bor társaságában.

A teljes receptet itt tekintheted meg!

Palacsintába tekert krémsajt és lazac snidlinggel

Egyszerű és nagyszerű előétel. A puha füstölt lazachúst, a krémes kecskesajtot és a fűszeres snidlinget könnyű palacsintatészta öleli át.

A teljes receptet itt tekintheted meg!

Zöldséges csirkeragu leves

Könnyű, hagyományos csirkés zöldségleves. Ideális fogás akár a hétköznapokra, akár az ünnepi asztalra. Aki az erősebb ízeket szereti, csilipaprikát is tehet bele!

A teljes receptet itt tekintheted meg!

Spenótkrémeleves

Egy könnyű és egészséges leves, amely nem fogja elnehezíteni gyomrunkat a nagy húsvéti evészetek alatt!
A krémes spenótlevesnek különleges ízt ad a szerecsendió és a hagyma-fokhagyma fűszeres kombinációja.
A teljes receptet itt tekintheted meg!

Tejszínes paradicsom és paprika krémleves kecskesajttal és zöldhagymával

Különlegesen ízletes étel, amit a tejszín és a kecskesajt igazán krémessé tesz. Friss kenyérrel vagy pirítóssal fogyasszuk!
A teljes receptet itt tekintheted meg!

Sertéskaraj rolád édesburgonyával

Nemcsak mutatós, de finom húsétel a sertés legjavából! Az ünnepélyes fogáshoz készítsünk sütőben sült édesburgonyát, hogy a hétköznapitól eltérő, változatos köretben legyen részünk!

A teljes receptet itt tekintheted meg!

Burgonya nudli tejszínes gombával

Az eredetileg sváb burgonyanudlit Schupfnudeln-nek hívják. Különleges köret zaftos húsokhoz vagy a könnyű tejszínes gomba mellé.
Ha egy igazán finom vegetáriánus receptet keresel, megtaláltad!

A teljes receptet itt tekintheted meg!

Gyömbéres petrezselymes dióval töltött borjúhús

Különleges ízkombináció a dió és az édes borjúhús keveréke. A petrezselyem és gyömbér igazán frissé és üdévé teszi az összhatást. Válasszunk fiatal borjúszegy húst. Ehetjük bármilyen burgonyás körettel, de rizzsel is jól megy.

A teljes receptet itt tekintheted meg!

Hagyományos zsidó mákos sütemény (Hamantaschen)

A zsidó szokás szerint eredetileg a Purim ünnepe alatt szokás ezeket az ínycsiklandóan finom mákos sütiket sütni, de annyira finomak és egyszerű az elkészítésük, hogy érdemes most eltanulnunk! Lényegében linzer tésztát töltünk mákos töltelékkel és kis táskákba csomagoljuk.

A teljes receptet itt tekintheted meg!

Gofri mascarpone krémmel, banánnal és csokoládé öntettel

Ez a recept kicsit szakít a megszokott tejszínhabos gofri verzióval és egy mennyei mascarpone krémmel édesíti a gofrit. A banán-csokoládé klasszikus ízkavalkád csak tetőzi az összhatást!

A teljes receptet itt tekintheted meg!

Édes tekercsek aszalt gyümölcsökkel töltve, cukormáz öntettel

Igazi édes gasztronómiai élményben lehet részünk, ha kipróbáljuk ezeket a kelt tésztából készült recepteket!
Kerek sütőformában sütve a tekercsek összeragadnak és dekoratív, ünnepélyes sütemény lesz a végeredmény.

A teljes receptet itt tekintheted meg!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást