Karamellizált körte és dió prosciutto sonkába tekerve, salátaágyon

Karamellizált körte és dió prosciutto sonkába tekerve, salátaágyon

Címlap / Életmód / Receptek / Karamellizált körte és dió prosciutto sonkába tekerve, salátaágyon

A sós és édes mennyei találkozása ez a saláta, ráadásul percek alatt elkészíthető! Különleges alkalmak előételeként is ideális, minőségi bor társaságában.

Hozzávalók:

– annyi szelet prosciutto sonka, ahány tekercset szeretnénk
– körte hámozva, kimagozva és hosszúkás szeletekre vágva
– dió
– vaj
– cukor
– vegyes saláta

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben felolvasztunk vajat, és megpirítjuk rajta a körte és dió darabokat. Adunk hozzá cukrot és vizet és addig főzzük, amíg megpuhul a körte (de nem túlpuhul) és a cukor rákaramellizálódik. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

2. Minden prosciutto szelet közepére helyezünk egy körtét és feltekerjük. A tekercseket salátaágyra tesszük és megszórjuk a karamellizált dióval.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást