Mutatós és finom tésztás étel padlizsánbarátoknak. Tudtad, hogy nem kell feltétlenül meghámozni a padlizsánt? Gyönyörű lila héja megakadályozza ugyanis, hogy túl sok olajat szívjon magába sütés közben. Ha mégsem fogyasztod el a héját, akkor sütés után is lehúzhatod. Az sem igaz, hogy feltétlenül be kell sózni ezt a zöldséget felhasználás előtt, mert keserű lesz.
Hozzávalók:
- 35 dkg durum spagetti
- só
- bors
- 50 dkg friss padlizsán
- olaj
- oregánó
- bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg darált sovány sertéscomb
- 5 dl paradicsomszósz
- 10 dkg mozzarella sajt
Elkészítés:
A durum spagettit szokás szerint enyhén sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.
Egy ú.n. lyukas, bevonatos kuglófformát ecset segítségével olajjal vékonyan kikenünk.
A padlizsánokat megmossuk, végeiket levágjuk.
A padlizsánok középső részéből hosszában kb.4 mm-es szeleteket vágunk. Grill serpenyőben kevéske olajon a padlizsánszeletek mindkét oldalát megsütjük. A megsütött padlizsánszeletekkel csinosan kibéleljük a kuglófformát. Annyi padlizsánt süssünk, amennyi a béleléshez szükséges.
A grillserpenyőben a darált húst morzsásra pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
A maradék padlizsánt felkockázzuk, és a húshoz adjuk. Bazsalikommal és oregánóval ízesítjük. Amikor a padlizsán is szépen megsült, felöntjük fél liter paradicsomszósszal a húsos ragut.
Összeforraljuk, majd összekeverjük a leszűrt spagettivel.
A szószos-ragus tésztát óvatosan a grillezett padlizsánszeletekkel bélelt formába öntjük.
A mozzarella sajtot apró kockákra vágjuk, és a tésztába nyomkodjuk. Remekül beleolvad majd a spagettibe.
Ha megsült, legalább félórácskát pihentessük, mert nagy kár lenne, ha tálaláskor darabjaira hullana ez a fantasztikus étel. Szóval legyünk türelmesek, és ez vonatkozik a család minden éhes tagjára.
Ha eltelt a félóra, óvatosan tányérra borítjuk a paradicsomos-padlizsános spagetti tortát. Bazsalikomlevelekkel díszítjük és nagy szeletekre vágva kínáljuk.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!