VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Mutatós és finom tésztás étel padlizsánbarátoknak. Tudtad, hogy nem kell feltétlenül meghámozni a padlizsánt? Gyönyörű lila héja megakadályozza ugyanis, hogy túl sok olajat szívjon magába sütés közben. Ha mégsem fogyasztod el a héját, akkor sütés után is lehúzhatod. Az sem igaz, hogy feltétlenül be kell sózni ezt a zöldséget felhasználás előtt, mert keserű lesz.
Hozzávalók:
- 35 dkg durum spagetti
- só
- bors
- 50 dkg friss padlizsán
- olaj
- oregánó
- bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg darált sovány sertéscomb
- 5 dl paradicsomszósz
- 10 dkg mozzarella sajt
Elkészítés:
A durum spagettit szokás szerint enyhén sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.
Egy ú.n. lyukas, bevonatos kuglófformát ecset segítségével olajjal vékonyan kikenünk.