A húsvéti ebédnek két verziója van: vagy évről évre tradicionálisan ugyanaz, vagy pedig minden évben egy kisebb fajta fejtörés az újabb menü kitalálása. Mindegy, hogy te az előbbit képviseled, és éppen újítanál, vagy az utóbbit, és ezért minden évben gyomorgörccsel indul az ünnep – a következő mutatós húsvéti köretek biztosan jó inspirációk lesznek a számodra.
1/5 Zöldséges tavaszi torta
Ez a torta egytálételként is megállja a helyét! Lássuk, hogyan készítheted el!
Hozzávalók:
• 2 db közepes sárgarépa
• 2 db közepes fej vöröshagyma
• 1 doboz paradicsomszósz
• 1 db nagyobb sárga cukkini, vagy 1 kisebb sárgatök
• 1 db nagy cukkini (ha nem találsz sárga zöldséget, akkor még egy cukkinit vegyél)
• ízlés szerint só, bors, olívaolaj
A tésztához:
• 18 dkg finomliszt
• 9 dkg vaj
• 2 evőkanál víz
Elkészítés: A tortaalaphoz a vajat elmorzsoljuk a liszttel, sózzuk, hozzáadunk annyi a hideg vizet, hogy összeálljon a tészta, majd fél órára pihentetjük. Addig felszelheted a zöldségeket. A tésztával béleld ki a piteformát és a sóval, borssal összekevert paradicsomszószt öntsd a formába, majd a felszelt zöldségekkel középről kifele haladva csigaformában béleld ki. 180°C-os sütőben addig süsd, amíg a zöldségek meg nem pirulnak.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!