A húsvéti ebédnek két verziója van: vagy évről évre tradicionálisan ugyanaz, vagy pedig minden évben egy kisebb fajta fejtörés az újabb menü kitalálása. Mindegy, hogy te az előbbit képviseled, és éppen újítanál, vagy az utóbbit, és ezért minden évben gyomorgörccsel indul az ünnep – a következő mutatós húsvéti köretek biztosan jó inspirációk lesznek a számodra.
2/5 Sajtos sült zöldségek
Hozzávalók:
• 5 db közepes cékla
• 1 db közepes fej vöröshagyma
• 1 db édesburgonya
• 4 db paszternák
• só, bors, kakukkfű
Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Vágd fel a zöldségeket vékony karikákra, majd rakd őket fajtájuk szerint sorba a tepsibe. Akár tejföllel, akár besamellel is nyakon öntheted, majd a tetejére reszelj sajtot. Fedd le alufóliával az egészet és tedd 25-30 percre a sütőbe. Miután minden átsült, szedd le a fóliát és még 5 percig süsd, amíg megpirul a sajt a tetején.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!