Egészség / Életmód

Duplán nehéz most formában maradni: bezártak a termek és itt a karácsony – mit tegyél?

Duplán nehéz most formában maradni: bezártak a termek és itt a karácsony – mit tegyél?

Tűzz ki új célokat!

Érdemes megtalálni a motivációt most is a hétköznapokban, és akkor jársz a legjobban, ha nem lépsz ki teljesen a rutinból. Bármennyire is vártam a tavaszi karantén után, hogy ismét mehessek edzeni, valójában kellett idő, amíg visszarázódtam a régi kerékvágásba. Ugyanez egész biztosan fennáll majd most is, és minél többet hagyunk ki, annál inkább az elejéről kell kezdeni a dolgokat és annál nehezebb lesz rávenni magunkat a mozgásra. Éppen ezért jó, ha most is tűzöl ki magadnak célokat.

Hasizmot kifejezetten könnyű otthon edzeni, bátran koncentrálj erre a területre az elkövetkezendő hetekben, hiszen ezt a többség a teremben egyébként is hanyagolja.

Persze, a kockák csak akkor látszódnak majd, ha nincs a hasadon extra zsírréteg, de a szálkásításra remek alkalom nyílik majd a melegebb hónapokban.

Kereshetsz magadnak különböző kihívásokat, amiket akár kezdőként is elkezdhetsz. Legyen szó fekvőtámaszról, vagy éppen guggolásról, a napi pár perces edzésből szépen eljuthatsz a fél-egy órás mozgásig, ami tökéletes alapja lehet a termek, klubok újraindulásának.

Sokan tartanak most online órákat is, amik megint csak támogatnak abban, hogy ne lustulj el teljesen. Fontos, hogy alkalmazkodj egy rutinhoz, vagy ragaszkodj egy bevált közösséghez akkor is, ha egyelőre csak interneten tudjátok tartani a kapcsolatot.

Nagyon-nagyon könnyű most elkényelmesedni, lemondani a célokról, hiszen a négy fal közé kényszerültünk. Egyébként sem egyszerű az év ezen időszakában rávenni magunkat, hogy kimozduljunk, és elcsábulni is könnyebb a finom falatokra – télen úgy általában, nemhogy karácsonykor. Az extra kitartás azonban meg fog mutatkozni, legkésőbb tavasszal, amikor a pozitív jóslatok szerint már végre visszatérhetünk a normális kerékvágásba!

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást