Egészség / Életmód

Duplán nehéz most formában maradni: bezártak a termek és itt a karácsony – mit tegyél?

Duplán nehéz most formában maradni: bezártak a termek és itt a karácsony – mit tegyél?

A lényeg, hogy ne add fel az edzéseket most sem!

Már tavasszal megtapasztaltam, milyen újrakezdeni az edzéseket. Bár akkor nem kellett kötelezően bezárniuk a termeknek, a helyi központ mégis úgy döntött, hogy nem fogad vendégeket. Másik városba kellett járnom, így jóval ritkábban tudtam sort keríteni a sportra, ami meg is látszott a későbbi újrakezdésen. Jóval kisebb súlyokkal is iszonyatos izomlázat tudtam csinálni magamnak, a korábban bemelegítésre használt tárcsák most az edzés csúcsát jelentették. Emiatt teljesen másként építettem fel az edzéseimet és az elmúlt hónapokra átmeneti időszakként tekintettem. Kicsit kisebb súlyok, magasabb ismétlésszám, több gyakorlat – így is szépen fejlődtem. Valószínűleg újra így kell majd nekilátnom az edzéseknek, ha ismét kinyitnak a termek, extraként pedig figyelembe kell vennem a korábbi sérüléseimet, nehogy újat szerezzek melléjük.

Addig is, marad mindenkinek a szabadtéri sport, vagy az otthoni edzés, ami persze sosem lesz ugyanolyan, de sokkal jobb, mint a semmi.

A kardiót ne erőltesd, hacsak nem szedtél fel már most pluszkilókat, ellenben érdemes felfedezned a kézi súlyzók, gumiszalagok világát!

A saját testsúlyos edzéseket is sokan alábecsülik, pedig nagyon kemények, ráadásul ezt a mozgásformát egyelőre űzhetjük, kiegészíthetjük a szabadtéri edzőtermekben.

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást