A modern élet szó szerint lefárasztja az agyat. Ezt teheted ellene napi szinten

A modern élet szó szerint lefárasztja az agyat. Ezt teheted ellene napi szinten

Címlap / Életmód / Egészség / A modern élet szó szerint lefárasztja az agyat. Ezt teheted ellene napi szinten

A modernitásnak és a technológiai fejlődésnek számos haszna ellenére vannak hátulütői is. Jelen életünk állandó választások, döntések és feladatok halmaza, miközben a korábbi értékek, amelyek irányt adhatnak és segítenek kikapcsolni, például a kultúra és hagyományok, háttérbe szorulnak. Más értékek mentén élünk. 

Az agykéreg homloklebenyi elülső része, a prefrontális kéreg teszi lehetővé, hogy gondolkodjunk, mielőtt cselekszünk. Az érzelem irányította válaszok szervezője, valamint a figyelem-összpontosítás, a problémamegoldó gondolkodás és a megfontolt cselekvés irányítója. A stresszes élet sok követelmény elé állítja a prefrontális kéreg működését. Így megnyílik az út a mentális betegségek kialakulása előtt. Tehát a sűrű, ingergazdag mindennapok szó szerint lefárasztják a frontális kéreg működését. 

Fontos viszont megőriznünk elménk frissességét mentális egészségünk érdekében, illetve azért, hogy hosszú távon elkerüljük a szorongásos és depresszióra utaló tüneteket és a velük együtt megjelenő testi megbetegedéseket.

Ha mást nem is, három fontos lépést mindenképpen meg kell tennünk, hogy mindezt elérjük:

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
«Előző
1/4
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást