Kiderült, hogy mégis káros a mikrohullámú sütő az egészségedre

Kiderült, hogy mégis káros a mikrohullámú sütő az egészségedre

Címlap / Életmód / Egészség / Kiderült, hogy mégis káros a mikrohullámú sütő az egészségedre / 2. oldal

Mi történik a sütőben?

A kutatások megállapították, hogy a mikroban melegített fehérjék másképp denaturálódnak, mint a tűzhelyen melegítettek. A rezgés által létrehozott energiától melegszik fel az étel, így történik a denaturáció, ez eddig természetes folyamat, ám a vízmolekula szerkezete olyan formában változik, ami káros.

Az emberi test nagy része vízből áll, ezt mindenki tudja. Azért ennyire fontos a víz, mert van egy speciális tulajdonsága: dipólusos molekula. Ez a tulajdonsága teszi szervezetünk számára ennyire fontossá – többek között.

A vízről pár szó

Dr. Masari Emoto japán kutató, kísérleteket végzett a vízzel, mégpedig információhordozásra kényszerítette azt – például zenével. Más formulában fagy meg a víz, amikor harmonikus, klasszikus zene hatása érik és másként, amikor mondjuk heavy metal.

A víz az egyik legegyszerűbb vegyület, ám lehet programozni, melyet fényképekkel be is bizonyított. Könyve Magyarországon is megjelent A víz rejtett bölcsessége címmel.

A mobil, a mikro, és a kerámia főzőlap

Termovíziós felvételekkel igazolták, hogy a mobil rövid használata is – a mikrohatás révén – felmelegíti az agyat. Érdemes végig gondolni, hogy az agy az agyvízben, folyadékban van. Egy magyar kutató, Dr. Varga András és más neves kutatók igazolták, hogy a mikrohullám romboló hatású a sejtmembránra, mely az anaerob légzést – sejtlégzés – befolyásolja. Ez megzavarja a sejtosztódást. A manapság oly divatos kerámia főzőlap is gondot okoz, ám más miatt, amit úgy nevezünk, elektromágneses erőtér.

Oldalak: 1 2

»

5 hozzászólás

 • Csillagvirág
  2021.02.13., 21:32

  7 éve már, hogy kidobtam mikro őnagyságát, mert nekem is az tett be, hogy nem ok nélkül nem engedélyezik sem Svájcban, sem pedig Franciaországban a reklámozását, így alaposan utánanéztem a működési elvének, ill. annak, hogy kutatók mire jutottak ezzel kapcs.ban, és ennyi elég is volt. Én nem szeretek utólag bölcsnek lenni, mert akkor már minden késő.

  Válasz
 • borosspet
  2021.03.16., 22:54

  Fizikusként azt mondom, hogy baromságokat ne írjon le az újságíró; ha már egyszer nem ért hozzá, akkor inkább ne írjon semmit… A mikró tudja károsítani az ételeket, de nem a vízmolekulák programozásával, hanem a fehérjeszerkezet roncsolásával.
  Mellesleg a mikrohullám: elektromágneses erőtér. Akkor a kerámia főzőlapnál miért is más okozza a problémát?

  Válasz
  • Jaca
   2021.03.17., 09:20

   Teljesen egyetértek! Akkor lássuk csak hány káros hatásnak vagyunk kitéve főleg a most megszületetteknek. Mekkora elektroszmog ér bennünket? Vedd alapul a rádióhullámok széles spektruma halad át testünkön. Ez a fejődésünk során egyre szélesebb lesz. Ha kimész a szabad ég alá ott még mikrohullámot is kapsz. Természetesen kis teljesítményben de ott van hiszen venni tudod parabola antennával. Műholdas navigáció. Talán kevesebb ér a föld alatt de a földnek is van mágneses tere. Azzal is egyet értek ha valaki ezt csökkenteni szeretné nem használ olyan terméket amire úgy gondolja hogy őt ez zavarja. Ha kilépsz az űrbe ott is ér sugárzás. Az öltözékekkel csökkentik a sugárzás mértékét.
   Azt mondanám vagy megszoksz vagy megszöksz! Vagy is nem találsz olyan zugolyt ahol valamit nem kapsz.

   Válasz
 • Zágonyi Lajos
  2021.05.11., 12:55

  A cikk szerzője valószínűleg megbukott mind fizikából, mind kémiából, mind biológiából.
  A megfogalmazott állítások már feltűntek több konteóhívő irományában is, azonban a valósághoz szinte semmi közük.
  Talán, ha valaki veszi a bátorságot, hogy egy cikket közzétegyen, előtte legalább venné a fáradságot, hogy hozzáértőket megkérdez, vagy legalább a szakirodalomban utánanéz.
  Ilyen cikkekkel lehet az írásba vetett bizalmat végleg eljátszani.

  Válasz
 • Szilvási László
  2021.07.22., 21:34

  Vajon a szerző Jankovics Anna ennyire buta, vagy csak minket néz annak? Fizikából mindenesetre tutira megbukott…! – Mielőtt a mikrosütőről cikket ír valaki, jó lenne, ha legalább a minimális alapelvekkel tisztában lenne, lásd elektromos áram, rádióhullámok, hullámterjedés, energia, stb.
  Összefoglalva a lényeg: a mikrohullmú sütő ma egyáltalán nem káros, a cikkben leírt hatásai nem igazak. A mikrohullám ugyanugyan rádióhullám mint pl. a Kossuth Rádió adása, csak más a frekvenciája, és emiatt eltérnek a terjedési tulajdonságai. A mikrohullámot teljesen leárnyékolja a fémdoboz, agymosás hogy fejfájást vagy rákot vagy hasonlókat okoz. (A mikró csak becsukott ajtóval működik!). A mikrohullám által kiváltott hőhatás ugyanaz a hő-mechanizmus, amivel a gáz-láng is működik.
  Nyugodtan használjon mindenki mikrohullámű sütőt, és az ilyen cikkirókat nevesse ki, mert legközelebb arról fognak írni, hogy lapos a föld… – :-)))))

  Válasz

Írj egy hozzászólást