Kiderült, hogy mégis káros a mikrohullámú sütő az egészségedre

Kiderült, hogy mégis káros a mikrohullámú sütő az egészségedre

Címlap / Életmód / Egészség / Kiderült, hogy mégis káros a mikrohullámú sütő az egészségedre

Kísérletek

A lausanne-i Biokémiai Intézetben és a wattenwill Környezetbiológiai Tanácsadó Intézetben kísérleteket végeztek. A nyolc, kísérletben résztvevő alany pár naponként megváltoztatott táplálékot kapott, egyik ciklusban egy biotermelőét, a másikban egy helyi cég ételeit, és így tovább.

Köztük volt egy olyan étrend, mely fagyasztott volt, és azt mikroban kellett felmelegíteni. Minden egyes étrend ciklus végén vért vettek, és érdekes megállapításra jutottak.

Az eredmények

Csökkent a hemoglobin – ami megköti az oxigént -, a HDL és az LDL koleszterin aránya felborult, és a limfociták – fehérvérsejt típus – száma drasztikusan csökkent.

Megállapították továbbá azt, hogy a mikrohullámnak kitett étel elfogyasztása beindíthatja a rákos burjánzást. A táplálékban tartózkodó fényérzékeny baktériumok segítségével azt is megállapították, hogy a mikrohullámú energia az étel útján tovább adódik az emberi sejteknek.

A sütőben marad?

A mikrohullámot a második világháborúban fejlesztették ki, és véletlenül jöttek rá, hogy fel lehet vele melegíteni az ételt, ugyanis az egyéb kísérletet végző orvos észrevette, hogy a mikrohullám közelében felmelegedett a szendvicse.

Az általános vélemény az, hogy a mikrohullám bent marad a mikrosütőben, ám ezt megcáfolni látszik az a tény, hogy a mikrohullám 10 méteres közelében rosszul lesznek azok, akiknek pacemaker-ük van.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

5 hozzászólás

 • Csillagvirág
  2021.02.13., 21:32

  7 éve már, hogy kidobtam mikro őnagyságát, mert nekem is az tett be, hogy nem ok nélkül nem engedélyezik sem Svájcban, sem pedig Franciaországban a reklámozását, így alaposan utánanéztem a működési elvének, ill. annak, hogy kutatók mire jutottak ezzel kapcs.ban, és ennyi elég is volt. Én nem szeretek utólag bölcsnek lenni, mert akkor már minden késő.

  Válasz
 • borosspet
  2021.03.16., 22:54

  Fizikusként azt mondom, hogy baromságokat ne írjon le az újságíró; ha már egyszer nem ért hozzá, akkor inkább ne írjon semmit… A mikró tudja károsítani az ételeket, de nem a vízmolekulák programozásával, hanem a fehérjeszerkezet roncsolásával.
  Mellesleg a mikrohullám: elektromágneses erőtér. Akkor a kerámia főzőlapnál miért is más okozza a problémát?

  Válasz
  • Jaca
   2021.03.17., 09:20

   Teljesen egyetértek! Akkor lássuk csak hány káros hatásnak vagyunk kitéve főleg a most megszületetteknek. Mekkora elektroszmog ér bennünket? Vedd alapul a rádióhullámok széles spektruma halad át testünkön. Ez a fejődésünk során egyre szélesebb lesz. Ha kimész a szabad ég alá ott még mikrohullámot is kapsz. Természetesen kis teljesítményben de ott van hiszen venni tudod parabola antennával. Műholdas navigáció. Talán kevesebb ér a föld alatt de a földnek is van mágneses tere. Azzal is egyet értek ha valaki ezt csökkenteni szeretné nem használ olyan terméket amire úgy gondolja hogy őt ez zavarja. Ha kilépsz az űrbe ott is ér sugárzás. Az öltözékekkel csökkentik a sugárzás mértékét.
   Azt mondanám vagy megszoksz vagy megszöksz! Vagy is nem találsz olyan zugolyt ahol valamit nem kapsz.

   Válasz
 • Zágonyi Lajos
  2021.05.11., 12:55

  A cikk szerzője valószínűleg megbukott mind fizikából, mind kémiából, mind biológiából.
  A megfogalmazott állítások már feltűntek több konteóhívő irományában is, azonban a valósághoz szinte semmi közük.
  Talán, ha valaki veszi a bátorságot, hogy egy cikket közzétegyen, előtte legalább venné a fáradságot, hogy hozzáértőket megkérdez, vagy legalább a szakirodalomban utánanéz.
  Ilyen cikkekkel lehet az írásba vetett bizalmat végleg eljátszani.

  Válasz
 • Szilvási László
  2021.07.22., 21:34

  Vajon a szerző Jankovics Anna ennyire buta, vagy csak minket néz annak? Fizikából mindenesetre tutira megbukott…! – Mielőtt a mikrosütőről cikket ír valaki, jó lenne, ha legalább a minimális alapelvekkel tisztában lenne, lásd elektromos áram, rádióhullámok, hullámterjedés, energia, stb.
  Összefoglalva a lényeg: a mikrohullmú sütő ma egyáltalán nem káros, a cikkben leírt hatásai nem igazak. A mikrohullám ugyanugyan rádióhullám mint pl. a Kossuth Rádió adása, csak más a frekvenciája, és emiatt eltérnek a terjedési tulajdonságai. A mikrohullámot teljesen leárnyékolja a fémdoboz, agymosás hogy fejfájást vagy rákot vagy hasonlókat okoz. (A mikró csak becsukott ajtóval működik!). A mikrohullám által kiváltott hőhatás ugyanaz a hő-mechanizmus, amivel a gáz-láng is működik.
  Nyugodtan használjon mindenki mikrohullámű sütőt, és az ilyen cikkirókat nevesse ki, mert legközelebb arról fognak írni, hogy lapos a föld… – :-)))))

  Válasz

Írj egy hozzászólást