Életmód / Lélek

16 személyiségtípus létezik: az egyikben magadra fogsz ismerni

16 személyiségtípus létezik: az egyikben magadra fogsz ismerni

7/16 ENTP – A vitázó

Kreatív, találékony, és nagyon gyors gondolkodású emberek az ENTP típusba tartozók, akik szeretik megvitatni a kérdéseket, és másokkal vitázni az egyes problémák megoldásáról. Nagyon izgatottá válnak az új ötletektől és projektektől, a rutindolgokat és feladatokat viszont hamar megunják. Nyíltak és öntudatosak, szeretik az emberek társaságát, és szívesen dolgoznak egy nagyobb vállalatnál olyan pozícióban, amelyben másokat inspirálhatnak. Kiváló képességük van a dolgok megértéséhez, és logikus gondolkodásuknak köszönhetően szinte bármire találnak megoldást.

8/16 INTJ – A tudós

Független, határozott és nagyon eredeti típusok, akik analitikus szemléletükkel jól átlátják a dolgokat. Képesek arra, hogy az elméleteket praktikus tudásra váltsák, és működő cselekvési terveket vázoljanak fel a súlyosabb problémák megoldására is. Nagyon fontos számukra a strukturáltság, a tudás és a különböző észbeli kompetenciák.

Általában hosszú távú terveket szőnek a pillanatnyi helyzetek megoldása helyett, és nagyon magas elvárásokat támasztanak magukkal és másokkal szemben is. Született vezető típusok, de ha tudnak tisztelni egy másik vezetőt, és megbízni benne, akkor őt is szívesen követik.

9/16 ESTP – A vállalkozó

Az ESTP típust a gondolkodóval ellentétben nem az ideák érdeklik, hanem a közvetlen eredmények. Barátságos és alkalmazkodó emberek, akik nagyon célorientáltak, és igyekeznek mindig megragadni az aktuális lehetőségeket. Igazi kockázatvállaló típusok, akik nagyon türelmetlenek, és igazi rohanó életmódot folytatnak.

Nagyon hűségesek tudnak lenni másokhoz, lojálisak az üzlettársaikhoz, de nem tisztelik a szabályokat, ha azok akadályozzák a céljaikat. Az ESTP személyekben megvan minden ahhoz, hogy igazán sikeressé váljanak.

10/16 ESTJ – A vezető

Praktikus, tradicionális szemléletű és nagyon jól szervezett emberek az ESTJ-k, akik nem foglalkoznak az elméletekkel, kizárólag a gyakorlatiasságra összpontosítanak. Nagyon lojálisak és szorgalmasak, világos elképzeléseik vannak arra, hogy kell működnie a dolgoknak, és igyekszenek, hogy mindig mindent rendben tartsanak. Remek érzékük van a szervezéshez, valódi projektmenedzserek, akik számára fontos a biztonság és nyugalom, amit igyekszenek megteremteni az életükben.

11/16 ISTJ – A logisztikus

Csendes és békeszerető emberek az ISTJ-k, akiknek fontos a biztonság. A munkájukban rendkívül alaposak, és nagyon megbízhatók, jól tudnak koncentrálni a feladataikra, és felelősségteljesen elvégeznek mindent, amivel megbízták őket. Hisznek a hagyományokban és az intézményekben, és általában fontosnak tartják, hogy tegyenek ezeknek a megőrzéséért.

Jól szervezettek és keményen dolgoznak, hogy a céljaikat mindig elérjék. Először fejben oldják meg a problémákat, és ha már megvan a kész tervük, csak akkor kezdenek bele a megvalósításba.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást