Kikapcsolódás / Szórakozás

5+1 különleges dolog, ami az intelligens embereket jellemzi

5+1 különleges dolog, ami az intelligens embereket jellemzi

A balkezesek jobb matekosok

Balkezesként lehet, hogy szükséged van speciális ollókra, és igen, nehezebb dolgod van a számítógépes egér használatával is. De másfelől nagy az esélye annak, hogy ügyesebb matekos vagy, mint a többség!

Egy felmérés során többezer 6 és 17 év közötti diák képességeit vizsgálták Olaszországban: arra kérték őket, hogy különböző matematikai feladatokat hajtsanak végre, kezdve az egyszerűbb számtantól egészen a problémamegoldásig.

Az eredmények pedig bebizonyították, hogy erős kötelék van a balkezesség és a jó matematikai képességek között.

Rendetlen típus vagy

A munkahelyi asztalodon mindig rendetlenség uralkodik? Otthon is nehezen tudod rávenni magad, hogy mindent visszategyél a helyére?

Egy holland egyetem felmérései alapján ez egyáltalán nem baj, sőt! Valójában arra utal, hogy intelligensebb vagy az átlagnál.

Az eredmények szerint ugyanis azok, akiknek a munkahelyi asztalán rendetlenség uralkodik, képesek még a legnagyobb káosz közepén is tisztán és kreatívan gondolkodni, ráadásul nem is bonyolítják túl a dolgokat.

Csöndesebb típus vagy

Ritkán fordul elő az, hogy a társaság leghangosabb tagja legyen a legintelligensebb. Persze ettől még lehet ez a személy okos, de bebizonyosodott, hogy sokszor a csöndesebb emberek rendelkeznek a legmagasabb IQ szinttel.

Lehet, hogy egyébként is visszahúzódó, esetleg introvertált személyiségű emberről beszélünk, de ez semmit sem vesz el ebből a tényből.

Az intelligens emberek ugyanis mindig végiggondolják a mondanivalójukat, mielőtt hangot adnak a véleményüknek, és szeretik megfigyelni a környezetüket is.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást