16 személyiségtípus létezik: az egyikben magadra fogsz ismerni

16 személyiségtípus létezik: az egyikben magadra fogsz ismerni

Címlap / Életmód / Lélek / 16 személyiségtípus létezik: az egyikben magadra fogsz ismerni

1/16 ENFP – Az inspiráló

Az ENFP lelkes, kreatív és idealista, bármilyen feladatot képes elvégezni, amiben hisz, ami igazán érdekli őt. Nyitott és rugalmas típus, akit érdekelnek az új ötletek, de a részletekkel már kevésbé foglalkozik.

Szem előtt tartja mások érdekeit, és képes másokat motiválni abban, hogy legjobb képességük szerint végezzék el a dolgaikat. Az ENFP típus akkor érzi magát igazán jól, ha a belső értékeit képes összhangba hozni az életével, mert ekkor érzi biztonságban magát.

2/16 ESFP – A szórakoztató

Nagyon vidám és emberközpontú személy az ESFP, aki lelkesedésével és szórakoztató képességével képes mindig mosolyt csalni mások arcára. Szeret a mának élni, és érdekli az új dolgok megtapasztalása. Nem kimondottan elmélkedő típusok, a józan ész és a jól fejlett gyakorlatiasságuk segít nekik a problémáik megoldásában.

Szeretnek másokon segíteni, és szórakoztatni másokat, utóbbi miatt pedig általában mindig a figyelem középpontjába kerülnek a kisebb-nagyobb társaságokban.

3/16 ENFJ – A karizmatikus

Népszerű és érzékeny emberek, akik nagyon koncentráltak és összeszedettek, és fontos számukra, hogyan gondolkodnak és éreznek mások. Nem szeretnek egyedül lenni, szívesen töltenek időt másokkal, és hatékonyan is irányítják a csoportokat. A személytelen elméletek helyett mindig az emberi nézőpontokkal, sorosokkal foglalkoznak, szívesen segítenek másoknak, és a saját szükségleteiket is mások igényei mögé helyezik.

4/16 INTP – A gondolkodó

Logikus, eredeti és kreatív gondolkodó típus az INTP, akit nagyon foglalkoztatnak a különböző elméletek és ötletek. Páratlan képessége van arra, hogy megértse az egyes ideákat, és nagyon fontos érték számára a tudás, a szakértelem és a logika. Individualista típus, aki nem akar másokat irányítani, de egy vezető alá tartozni sem. Csendes és magának való az INTP, akit éppen ezért nagyon nehéz kiismerni.

5/16 ISFP – A művész

Az ISFP ember kedves, érzékeny, de közben komoly és csendes, igazi művészlélek. Rendkívül jó esztétikai érzéke van, és könnyen felismeri a szépséget a dolgokban. Nagyon lojális típus, aki nem szereti a konfliktusokat, ezért kerül minden olyan helyzetet, amely ezt generálja. Éppen ezért nagyon rugalmas és nyitott, elfogadja mások véleményét is. A művész típus meg tudja élni a pillanat varázsát, tud a jelenben élni. Az ISFP személyiség egy kreatív embert takar, aki mindig törekszik arra, hogy eredeti legyen.

6/16 ESFJ – A törödő

Az ESFJ típus melegszívű, gondoskodó, lelkes ember, aki nagyon népszerű amiatt, hogy mindig mindenben segít másoknak, ha hozzá fordulnak. A saját igényeiket képesek is háttérbe szorítani a másokéval szemben, mert hatalmas a felelősségtudatuk, és úgy érzik, kötelességük másokon segíteni.

A hagyományok jelentik számára a legnagyobb értéket, és fontosnak tartják, hogy mindig biztonságban érezzék magukat. Az ESFJ-k önbizalma kevésbé fejlett, ezért mindig szükségük van arra, hogy megerősítést kapjanak az őket körülvevőktől, hogy jól végzik a dolgukat.

7/16 ENTP – A vitázó

Kreatív, találékony, és nagyon gyors gondolkodású emberek az ENTP típusba tartozók, akik szeretik megvitatni a kérdéseket, és másokkal vitázni az egyes problémák megoldásáról. Nagyon izgatottá válnak az új ötletektől és projektektől, a rutindolgokat és feladatokat viszont hamar megunják. Nyíltak és öntudatosak, szeretik az emberek társaságát, és szívesen dolgoznak egy nagyobb vállalatnál olyan pozícióban, amelyben másokat inspirálhatnak. Kiváló képességük van a dolgok megértéséhez, és logikus gondolkodásuknak köszönhetően szinte bármire találnak megoldást.

8/16 INTJ – A tudós

Független, határozott és nagyon eredeti típusok, akik analitikus szemléletükkel jól átlátják a dolgokat. Képesek arra, hogy az elméleteket praktikus tudásra váltsák, és működő cselekvési terveket vázoljanak fel a súlyosabb problémák megoldására is. Nagyon fontos számukra a strukturáltság, a tudás és a különböző észbeli kompetenciák.

Általában hosszú távú terveket szőnek a pillanatnyi helyzetek megoldása helyett, és nagyon magas elvárásokat támasztanak magukkal és másokkal szemben is. Született vezető típusok, de ha tudnak tisztelni egy másik vezetőt, és megbízni benne, akkor őt is szívesen követik.

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást