16 személyiségtípus létezik: az egyikben magadra fogsz ismerni

16 személyiségtípus létezik: az egyikben magadra fogsz ismerni

Címlap / Életmód / Lélek / 16 személyiségtípus létezik: az egyikben magadra fogsz ismerni

1/16 ENFP – Az inspiráló

Az ENFP lelkes, kreatív és idealista, bármilyen feladatot képes elvégezni, amiben hisz, ami igazán érdekli őt. Nyitott és rugalmas típus, akit érdekelnek az új ötletek, de a részletekkel már kevésbé foglalkozik.

Szem előtt tartja mások érdekeit, és képes másokat motiválni abban, hogy legjobb képességük szerint végezzék el a dolgaikat. Az ENFP típus akkor érzi magát igazán jól, ha a belső értékeit képes összhangba hozni az életével, mert ekkor érzi biztonságban magát.

2/16 ESFP – A szórakoztató

Nagyon vidám és emberközpontú személy az ESFP, aki lelkesedésével és szórakoztató képességével képes mindig mosolyt csalni mások arcára. Szeret a mának élni, és érdekli az új dolgok megtapasztalása. Nem kimondottan elmélkedő típusok, a józan ész és a jól fejlett gyakorlatiasságuk segít nekik a problémáik megoldásában.

Szeretnek másokon segíteni, és szórakoztatni másokat, utóbbi miatt pedig általában mindig a figyelem középpontjába kerülnek a kisebb-nagyobb társaságokban.

3/16 ENFJ – A karizmatikus

Népszerű és érzékeny emberek, akik nagyon koncentráltak és összeszedettek, és fontos számukra, hogyan gondolkodnak és éreznek mások. Nem szeretnek egyedül lenni, szívesen töltenek időt másokkal, és hatékonyan is irányítják a csoportokat. A személytelen elméletek helyett mindig az emberi nézőpontokkal, sorosokkal foglalkoznak, szívesen segítenek másoknak, és a saját szükségleteiket is mások igényei mögé helyezik.

4/16 INTP – A gondolkodó

Logikus, eredeti és kreatív gondolkodó típus az INTP, akit nagyon foglalkoztatnak a különböző elméletek és ötletek. Páratlan képessége van arra, hogy megértse az egyes ideákat, és nagyon fontos érték számára a tudás, a szakértelem és a logika. Individualista típus, aki nem akar másokat irányítani, de egy vezető alá tartozni sem. Csendes és magának való az INTP, akit éppen ezért nagyon nehéz kiismerni.

5/16 ISFP – A művész

Az ISFP ember kedves, érzékeny, de közben komoly és csendes, igazi művészlélek. Rendkívül jó esztétikai érzéke van, és könnyen felismeri a szépséget a dolgokban. Nagyon lojális típus, aki nem szereti a konfliktusokat, ezért kerül minden olyan helyzetet, amely ezt generálja. Éppen ezért nagyon rugalmas és nyitott, elfogadja mások véleményét is. A művész típus meg tudja élni a pillanat varázsát, tud a jelenben élni. Az ISFP személyiség egy kreatív embert takar, aki mindig törekszik arra, hogy eredeti legyen.

6/16 ESFJ – A törödő

Az ESFJ típus melegszívű, gondoskodó, lelkes ember, aki nagyon népszerű amiatt, hogy mindig mindenben segít másoknak, ha hozzá fordulnak. A saját igényeiket képesek is háttérbe szorítani a másokéval szemben, mert hatalmas a felelősségtudatuk, és úgy érzik, kötelességük másokon segíteni.

A hagyományok jelentik számára a legnagyobb értéket, és fontosnak tartják, hogy mindig biztonságban érezzék magukat. Az ESFJ-k önbizalma kevésbé fejlett, ezért mindig szükségük van arra, hogy megerősítést kapjanak az őket körülvevőktől, hogy jól végzik a dolgukat.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást