Melyik ital ideális számodra?

Melyik ital ideális számodra?

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Melyik ital ideális számodra?

Tudd meg mi a legjobb a szervezetednek! Vajon a tej, a gyümölcslé vagy a víz?

Az italok kalóriákkal járulhatnak hozzá étrendedhez, ezért fontos a legegészségesebb opciót megtalálni. Nem minden ital egyforma, honnan tudhatod, hogy melyik a legjobb? Ha tej és gyümölcslé, a diétás szóda és az ízesített víz vagy a vitaminnal dúsított és csapvíz közül kell választanunk, vegyük figyelembe a táplálkozást és az alkalmat, hiszen nem mindegy mit mikor fogyasztunk.


Diétás szóda vagy ízesített víz

Egy patkányokon végzett kísérlet alapján, azok a rágcsálók, amelyek szacharinos joghurtot kaptak, sokkal többet ettek és sokkal többet híztak, mint azok amelyek cukros joghurtot kaptak. Egyes kutatók szerint a mesterséges édesítőszerek megakadályozzák az étvágyszabályozást. Valamint, a magas foszforsav tartalmú üdítőitalok befolyásolhatják a csontsűrűséget. Tehát, a nyertes az ízesített víz.

Tej vagy gyümölcslé

Mindkettőnek megvannak a maga jótékony hatásai. A 100%-os gyümölcslevek fogyasztásával gyümölcshöz juttatod szervezeted, ezáltal fontos vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz és fitotápanyagokhoz. A tej viszont a szükséges kalciumot és D-vitamint tartalmazza, valamint fehérjét. Éppen ezért mindkettőt kell fogyasztani. Egyiket reggelire, másikat tízóraiként.

Sportital vagy energiaital

A sportitalokat főként azért tervezték, hogy hidratálják szervezeted, miközben kalóriák formájában energiát adnak. Az energiaitalok csak élénkítőszerként hatnak a szervezetre. Tehát, ha sportolsz, válassz sportitalt. Az energiaitalok nem hidratálnak megfelelőképpen, és ha egyszerre túl sokat iszol belőlük idegessé válhatsz és émelyeghetsz.

Vitaminnal dúsított víz vagy csapvíz

A vitaminnal dúsított vízből szervezeted felszívja a vitaminokat, akár egy étrend-kiegészítőből. Azonban mindig olvasd el a címkét, hiszen nem mindegy milyen mennyiséget tartalmaz a kiválasztott ital. Inkább válaszd a rendes vizet, és vitaminok helyett fogyassz gyümölcsöket és zöldségeket.

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!