Annyira finom, hogy megéri azt a kevés erőfeszítést, amellyel a zöldségek szeletelése jár.
Hozzávalók 4 személyre
– 1 evőkanál olíva olaj
– 45 dkg kicsontozott, bőr nélküli csirkemell (vágjuk falatnyi darabokra)
– 2 gerezd fokhagyma (paszírozva)
– 1 kis fej hagyma, nagyon apróra vágva
– 2 evőkanál szójaszósz
– 2 kiskanál finom kristálycukor
– 1 piros csípőspaprika, nagyon vékonyra szeletelve
– 1 uborka, csíkokra vágva
– 2 nagy sárgarépa, csíkokra vágva
– 15 dkg babcsíra
– egy-egy maréknyi durvára vágott friss menta és koriander levél
– 40 g apróra vágott pörkölt sósmogyoró (nem kötelező)
– 1 zöldcitrom (lime) héja reszelve és pár szelet díszítésnek
Elkészítése
1. Melegítsünk olívaolajat egy wokban (vagy nagy serpenyőben) és kevergetés mellett süssük meg a csirkét magas hőfokon, kb. 3-4 percig. Adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, süssük még 3 percig.
2. Adjuk hozzá a szójaszószt és csípőspaprikát és keverjük még 3-4 percig, amg a csirke és a mártás ragacsos mázzá ragad össze.
3. Vágjuk az uborkát hosszában félre, és kanalazzuk ki a közepéből a magokat. Ez után szeleteljük csíkokra.
4. A zöldségeket dobjuk a csirkére, dobjuk hozzá a többi hozzávalót is és keverjük össze.
5. Tálaláskor díszítsük lime-al és csöpögtessünk még rá szójaszószt.
Jó étvágyat kívánunk!