Meleg thai csirkesaláta

Meleg thai csirkesaláta

Címlap / Életmód / Receptek / Meleg thai csirkesaláta

Bárki, aki tud szeletelni és csirkét sütni, elkészítheti ezt a könnyű thai salátát.

Annyira finom, hogy megéri azt a kevés erőfeszítést, amellyel a zöldségek szeletelése jár.

Hozzávalók 4 személyre

– 1 evőkanál olíva olaj
– 45 dkg kicsontozott, bőr nélküli csirkemell (vágjuk falatnyi darabokra)
– 2 gerezd fokhagyma (paszírozva)
– 1 kis fej hagyma, nagyon apróra vágva
– 2 evőkanál szójaszósz
– 2 kiskanál finom kristálycukor
– 1 piros csípőspaprika, nagyon vékonyra szeletelve
– 1 uborka, csíkokra vágva
– 2 nagy sárgarépa, csíkokra vágva
– 15 dkg babcsíra
– egy-egy maréknyi durvára vágott friss menta és koriander levél
– 40 g apróra vágott pörkölt sósmogyoró (nem kötelező)
– 1 zöldcitrom (lime) héja reszelve és pár szelet díszítésnek

Elkészítése

1. Melegítsünk olívaolajat egy wokban (vagy nagy serpenyőben) és kevergetés mellett süssük meg a csirkét magas hőfokon, kb. 3-4 percig. Adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, süssük még 3 percig.

2.
Adjuk hozzá a szójaszószt és csípőspaprikát és keverjük még 3-4 percig, amg a csirke és a mártás ragacsos mázzá ragad össze.

3.
Vágjuk az uborkát hosszában félre, és kanalazzuk ki a közepéből a magokat. Ez után szeleteljük csíkokra.

4. A zöldségeket dobjuk a csirkére, dobjuk hozzá a többi hozzávalót is és keverjük össze.

5.
Tálaláskor díszítsük lime-al és csöpögtessünk még rá szójaszószt.

Jó étvágyat kívánunk!

 

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!